söndag 1 april 2007

Lunta!

Lunta: verb, dialektalt (Halland); Elda gräs på våren.

I helgen har jag luntat! Det är härligt att få släppa fram pyromanen i sig, och dessutom göra nytta. Man eldar upp det torra, trista fjolårsgräset, så kommer allt fint, nytt vårgrönt fram lättare och växer bättre. Det är också ett ypperligt tillfälle att elda upp gamla rishögar.

I stugan har vi inte luntat på sex år, däremot har vi röjt en hel buskage. Det var tre stycken manshöga rishögar att elda sig igenom innan vi var klara.

Jag och mamma åkte ner i fredags, luntade hela lördan och var i Varberg idag på förmiddan. Nu sitter jag lycklig, men med skinnflådda händer, med värkande rygg och med kläder som luktar brandrök, hemma framför datorn och går igenom bilderna.

Mer luntning:
Luntning 2010
Luntning 2009
Luntning 2008

2 Comments:

  • Jag antar att du kommer läsa här, mamma :) Det ligger en hel del bilder uppe på flickr men bara en som alla kan se. Utöver det som ligger där har jag ~100 Mb på datorn - säg till om du saknar bilder så kan jag ta med på onsdag!

    By Blogger Torkel, at söndag 1 april 2007 kl. 23:02:00 CEST  

  • OK bra. jag kollar flickr, hör av mig om jag vill att du tar med mer. Chattade just med Ki. Linn skulle sova middag så vi hann inte med så mycket. men, när jag chattade kände jag att nu börjar hemkomsten verkligen närma sig!! Och att det är fantastiskt kul.

    By Anonymous Anonym, at måndag 2 april 2007 kl. 09:00:00 CEST  

Skicka en kommentar

<< Home


 
www.flickr.com
Torkel Danielsson's items Go to Torkel Danielsson's photostream