fredag 19 augusti 2011

Skate where the puck's going, not where it's been

HP ska sluta sälja datorer och lägger ner webOS - de ger upp. Nokia lägger ner Symbian och meego och hoppar i säng med Microsoft. Google ska börja bygga egna telefoner.

Android såg ut så här innan iPhone:

En tanke:
Givet hur mycket fantastisk teknik som mognar hela tiden, varför ser vi inte mer som är som Kinect? Det är nog en av de coolaste prylarna som släppts de senaste åren. Microsoft har ju gjort ett antal helt sinnessjukt dåliga val kring tekniken (ingen appstore med access för enskilda utvecklare, de tar betalt för sin onlinetjänst (som om ICA maxi skulle ta betalt för parkeringen), seg navigering i gränssnittet, för att nämna de grövsta tabbarna), men tekniken är ändå grym! Och titta vad forskarna gör med det:Apple släpper iPhone - alla släpper kopior. Apple släpper mac book air - alla släpper kopior. Apple släpper iPad - alla släpper kopior. Sluta! Lyssna på Wayne Gretzky och bilda er en hypotes om vad som är möjligt och bygg framtiden istället för att bygga dåliga kopior av nån annans vision.

Saker jag väntar på:
See-through HMD (sveplaserbaserad)
Mygg-dödar-laser
Plug-in-hybrider
Smarta kameror i mitt hem som styr ljus och värme och apparater beroende på var jag är och vad jag gör
Robotar som gör... you name it, bara det hjälper mig

2 Comments:

  • Vad är mygg-dödar laser?/Mamam

    By Anonymous Anonym, at onsdag 7 september 2011 kl. 19:57:00 CEST  

  • En laserstråle sveps genom luften. När den faller på en mygga registreras detta och man kan se om det är en hona och till och med vilken art det är. Sen kan man koppla in mer effekt till lasern och döda myggan. Demonstrerades av Bill Gates på TED för några år sedan men har inte nått marknaden än:

    http://en.wikipedia.org/wiki/Mosquito_laser

    By Blogger Torkel, at lördag 1 oktober 2011 kl. 12:48:00 CEST  

Skicka en kommentar

<< Home


 
www.flickr.com
Torkel Danielsson's items Go to Torkel Danielsson's photostream