fredag 4 februari 2011

ESD-sulor

Jag hade beställt en jordningsplint. Jag hade inte beställt ESD-sulor(*).

Därför blev jag lite förvånad när jag öppnade kartongen som stod på mitt skrivbord och den var full med just ESD-sulor. I botten låg visserligen min jordningsplint, men ändå - varför alla dessa sulor?

Jag dubbelkollade min beställning. Inga sulor.

En arbetskamrat kom förbi och undrade varför jag hade så många sulor på mitt skrivbord. Sen såg han storleken.
-Hahaha! Du har ju köpt tjej-storlekar! 41 och 42 - haha!

Jo, visst. Storlek 41 och 42 kanske är lite litet för hans fötter. Kanske lite litet för mina också. Men nu var det inte att det var små ESD-sulor som var problemet, utan just det att det var ESD-sulor.

Ett telefonsamtal till leverantören löste problemet:
(dom) -Jaha, nä - sulorna ska till en som heter [inte mitt namn].
(jag) -Men jag är inte [inte mitt namn].
(dom) -Jo, men vi har nog sett att bägge skulle till Saab och skickat i samma paket för att spara frakt åt er.
(jag) -...
Saab har 14000 anställda, 4000 i Linköping.

[inte mitt namn] har ett mail i sin inbox där det står att hans sulor ligger på mitt skrivbord.

(* Vad är ESD? Electrostatic Sensitive Devices är saker som är känsliga för statisk elektricitet. ESD-utrustning köper man för att hantera såna saker på ett sätt så de inte går sönder. En jordningsplint är en typ av ESD-utrustning. Men det finns hela verktygsserier och klädsel och golv som är specialgjort för ESD-arbete. Till och med sulor kan fås med ESD-anpassning faktiskt.)


 
www.flickr.com
Torkel Danielsson's items Go to Torkel Danielsson's photostream