torsdag 16 september 2010

Nytt angreppssätt

-Nähä, här hände det inte mycket.

Så har ni nog, med all rätt, tänkt om ni kikat in på bloggen nu på ett tag.

Det där med att blogga har liksom inte riktigt lockat. Lusten att skriva av sig har kommit bort mellan alla projekt.

Däremot har jag inte slutat läsa. RSS-läsarna går varma. Med google reader som bas läser jag en hel del:Och ibland hittar jag guldkorn som jag delar med mig av via share-funktionen:
google.com/reader/shared/torkel.danielsson

Men kanske kan man göra mer med det utdelade och länkade materialet? Om man tittar på hur John Gruber på daringfireball.net arbetar så är det nästan bara återvunnet material (remix är väl modeordet för det, googla på Lawrence Lessig). Men det är läsvärt, och kommentarerna gör länkarna mer värdefulla.

Kanske kan man arbeta på nåt liknande, och välja ut bra artiklar och länka till, med kommentarer.

Denna post är lite farlig. Man ska, rent generellt, inte be om ursäkt så ofta. Ursäkterna är ofta inte befogade och kommer från en överdriven självcensur, som späds på av onödiga ursäkter i en ond cirkel (famous last words på en blogg: "förlåt att jag inte bloggat på länge, men nu ska det bli ändring på det!"). Dessutom berättar den om planer som inte är satta i verket, vilket även det brukar vara en dålig idé. Det är svårt att veta var ett projekt landar, och har man pushat det i förtid känner man sig bunden av onödiga löften. Bättre att leverera och sen berätta. Men nu är det skrivet, så då tänker jag trycka på publish-knappen.


 
www.flickr.com
Torkel Danielsson's items Go to Torkel Danielsson's photostream