måndag 19 oktober 2009

Inspiration... kan det bli för mycket?

Vi har fått en box av Stångåstaden och ComHem som ska ge oss "Framtidens TV". Själv har jag varit ganska nöjd med senaste årets nivå på tevetittandet: nära absoluta nollpunkten. Men en ny skinande leksak går ju inte att motstå så det är klart att jag packade upp den och kopplade in den.

Discovery HD är faktiskt imponerande. Mythbusters byggde nåt slags ångdrivet maskingevär som de testade, och det såg de ut att göra ganska bra. Speciellt i HD.

Sen har det blivit nature channel, eller vad den heter, och lite filmkanal för Indiana Jones och Spindelskallarna(?) igår. Första veckan släpper de alla kanaler fria, av "tekniska skäl" (läs: smart marknadsföring?).

Men jag tänkte skriva om inspiration inte teveprogram jag sett.

Titta på den här:

(Har ni sett Big Dog?)

Alltså, jag har byggt robotar i studentprojekt, jag byggde robotar i mitt exjobb, och jag leker med motorer, servon och mikrokontroller på fritiden. Och den där raglande metallhögen är: Wow!

Men är det inte lite som, ja, om man ägnat lång tid åt att slipa kugghjul till mekaniska räknedosor, och så kommer nån och bygger en elektrisk räknemaskin. (Sann historia!) Blir man enbart glad?

Jo, visst blir man det. Men visst ser det ut så här också:
Bortkopplad eller Uppkopplad?

Eller som Fredrik på jobbet - efter två år hade han ännu inte bestämt sig för vilken platt-teve som är bäst. Han vill ha de bästa, men först vänta på att de går ner i pris. Men sen kommer det ju nya som är bäst..


 
www.flickr.com
Torkel Danielsson's items Go to Torkel Danielsson's photostream