tisdag 15 december 2009

Var är festen?

...jag ska bara...
...jag ska bara lite till...

...bara liiite till så kanske jag kan få det att funka...

Nej, det är inte barnen som ska gå till dagis på morgonen. Det är jag. Som ska bara innan.. tja, idag var det cykla till julfesten men det kan vara ta lunch eller åka hem eller vad som helst. Det är lättare att komma in i saker än att avbryta dem. Och uttryckt så är det kanske ingen dålig egenskap?

I alla fall, för sent kommer jag så iväg till julfesten. Livgrenadjärmässen skulle det vara, på garnisonsområdet nånstans vid polishuset. Kul med snö, ungarna får åka pulka till dagis imorrn! Inte lika kul att cykla till garnisonsområdet. Men där ligger i alla fall nån resturang, och fullt med jobbarkompisar var där också redan.

Parkerar cykeln, går in, säger hej till lite nya ansikten och hänger av mig kläderna. Det finns studier på att man ska omorganisera varje större organisation runt vartannat år för att hålla effektiviteten på topp. Det var dags igen för nån månad sen och det är kul att det blir lite nytt folk på avdelningen.

Förser mig med glögg och pepparkaka. Jo, jag vill ha glöggen med alkohol i. Pratar lite om cykling med alkohol i blodet med några andra nya TDMare, och om det är lämpligt med tanke på det närbelägna polishuset. Jag hävdar att det är det, de är lite tveksamma.

Tänker att det är dags att leta upp nåt bekant ansikte och prata lite jobb. Går runt. Hittar inga bekanta ansikten. Hittar väldigt många obekanta ansikten. Hittar väldigt många obekanta ansikten som tillhör kvinnor. Det är inte väldigt många kvinnor på TDM. Hmm...

-Ursäkta, är det här Livgrenadjärmässen?
-Nää... Den ligger därborta! (yvig gest)

Okej...

På Livgrenadjärmässen var det fler bekanta. Och färre kvinnor.

2 Comments:

Skicka en kommentar

<< Home


 
www.flickr.com
Torkel Danielsson's items Go to Torkel Danielsson's photostream