tisdag 22 september 2009

Hamlingskurs

På jobbet har vi börjat med scrum. Det betyder att vi i teamet på en tavla sätter upp en lista över vad vi ska göra de kommande veckorna. Sen står vi framför tavlan varje dag och så frågar jag (för att jag är "scrum-master") varje person i tur och ordning:

  • Vad gjorde du igår?
  • Vad ska du göra idag?
  • Finns det nåt som hindrar ditt arbete?
Funkar bättre än man kanske kan tro! Antagligen för att vi pratar mer med varandra än innan.

Listan på vad vi har kvar att göra kallas "backlog". Och den är oftast större än man vill tänka på.

Backloggen över saker jag skulle kunna blogga om är också ganska imponerande - en hel sommar och dessutom flytt till radhus med alla projekt det såklart inneburit. Som tur är behöver jag ju inte blogga om allt det där, bara sånt jag känner för att skriva om.

Ur listan på saker jag gjort i sommar vill jag lyfta fram det här:Hamling är grejt, som norrmännen skulle sagt! Jag har redan hamlat tre träd på stugtomten (i Halland alltså, inte i Linköping) och mer ska det bli :)

3 Comments:

Skicka en kommentar

<< Home


 
www.flickr.com
Torkel Danielsson's items Go to Torkel Danielsson's photostream