torsdag 23 april 2009

Tid är pengar

-Två biobiljetter? Klart jag vill vara med!

Jag tänkte inte igenom det så mycket, det lät ju så bra. Två gratis biobiljetter liksom! Allt jag behövde göra var att delta i nån slags fokusgrupp där Stångåstaden ville undersöka hur deras lägenhetsbesiktning fungerar. 23 april från 17:30 till 19:30, och de skulle bjuda på fika.

En klocka. Den här är min.

Men sen började datumet närma sig. Och jag funderade igenom saken och ställde biobiljetterna mot... tid med barnen, eller övertid på jobbet, eller middag hemma, eller träning, eller ...

Jag kom inte på en enda sak som inte kändes mer värt än att lägga två timmar på Stångåstadens fokusgrupp om lägenhetsbesiktningar för två biobiljetter. Så jag skolkade. (Försökte faktiskt ringa och berätta det, men de hade stängt växeln.)

8 Comments:

 • Vet inte om jag håller med här. Hade nog gått. Mer tid med barnen är hedersvärt, men om alternativet varit att jobba över så går det lite bort. Övertiden ger bara plus på flexkontot antar jag medan biobiljetterna är en bonusutbetalning i handen. Jag tror din fru skulle uppskattat att få glädje av den ena biljetten och en mysig stund på bio. Och fokusgruppen hade definitivt haft glädje av en insatt kille som vågar säga sin åsikt...

  By Blogger Lars Svensson, at fredag 24 april 2009 kl. 11:24:00 CEST  

 • Jag håller med dig. Hade faktiskt varit roligt med bio. Tack för din vågade åsikt mot min man!

  By Anonymous Ki, at fredag 24 april 2009 kl. 15:09:00 CEST  

 • Men lägenhetsbesiktningar... Visst var jag omoralisk som skolkade utan att kunna meddela dem om det, det kändes inte rätt. Ekonomiskt ger övertid rätt bra betalt, utöver vanlig lön, så den delen av uträkningen har jag till min fördel.

  Jag har varit med i nån utfrågningspanel för Sifo där företag ställer frågor. Och det slutade jag med för det sög ut så mycket av min tid och många frågor kändes väldigt meningslösa - inte alls viktiga frågor att ge statisktiska svar på.

  Vad gäller bio så har vi faktiskt börjat utnyttja barnvakt till det när vi har chansen och, ja, det är uppskattat. Av både henne och mig :)

  By Blogger Torkel, at fredag 24 april 2009 kl. 15:12:00 CEST  

 • 2 biobiljetter...jag tycker du gjorde rätt.

  By Blogger Huskatt, at fredag 24 april 2009 kl. 20:52:00 CEST  

 • Nu tycker jag att du går och köper två biobiljetter och ställer nåt gott i kylen till barnvakten, och sen drar vi ett streck över den här incidenten.

  By Anonymous Harald, at måndag 11 maj 2009 kl. 01:14:00 CEST  

 • Jasså, du tycker också jag var ute och cyklade, Harald?

  By Blogger Torkel, at tisdag 12 maj 2009 kl. 22:30:00 CEST  

 • Nej, du gjorde nog rätt, ifall det hade gått snabbare (och varit roligare) att jobba ihop de där biobiljetterna.

  Själv ställer jag dock alltid upp på dylika undersökningar som ett sätt att rösta - världen blir mer som jag vill ha den liksom.

  Nu vet jag inte om Stångåstans olika beslutsalternativ har nån betydelse för mänsklighetens framtid, men i den mån de har det så är jag glad att dina republikanska åsikter inte var med ;)

  By Anonymous Anonym, at fredag 15 maj 2009 kl. 23:11:00 CEST  

 • råkade skriva under "Anonym" ovan

  By Anonymous Harald, at fredag 15 maj 2009 kl. 23:12:00 CEST  

Skicka en kommentar

<< Home


 
www.flickr.com
Torkel Danielsson's items Go to Torkel Danielsson's photostream