torsdag 19 mars 2009

Kunskapsspridning

Hur blev ni duktiga på det ni är duktiga på?

En del kunskap hoppar upp från boken man läser, kryper in i huvudet och stannar kvar. Annat får man pressa in. Och det man pressar in har, som bekant, en tendens att smita ut igen ganska fort.

På jobbet är det här också ett problem, från bägge hållen. Hur lär man upp nya?, undrar vi i projektet. Hur lär man sig allt det här?, undrade jag när jag var ny.

Vi har dragit igång en föreläsningsserie där vi som varit med lite längre i projektet berättar om något vi arbetar med just nu. 10-15 minuter plus frågor, i stället för eftermiddagsfika på onsdagar. Dessutom ska vi filma presentationerna, och sen är det tänkt att när man kommer som ny till projektet ska man kunna titta på de här presentationerna för att snabbare komma in i hur vi tänker och hur saker hänger ihop.

Jag inledde igår. Det är lite annorlunda att prata framför en videokamera, men efter några minuter tänkte jag inte på den. Skulle gärna lägga upp filmen, men det vore nog inte riktigt lämpligt så här får ni titta på en presentation av projektet som någon annan lagt upp:

2 Comments:

  • Alltså den rösten... jag är rätt svängd på engelska, men en totalt utjämnad röst får mig att tappa tråden efter två meningar. Jobba på den!

    By Blogger Cassandra, at söndag 22 mars 2009 kl. 20:30:00 CET  

  • Ja, jag tycker de borde låta mig presentera i stället för nån trisst pilot nästa gång :)

    Men jag har faktiskt hört de som tycker att det är en stor fördel i internationella sammanhang att prata med kraftig skandinavisk brytning - man framstår som genomärlig. Och eftersom videon är från när de presenterade nya versionen av Gripen inför en samlad internationell presskår kanske det var så de resonerade...

    By Blogger Torkel, at söndag 22 mars 2009 kl. 22:41:00 CET  

Skicka en kommentar

<< Home


 
www.flickr.com
Torkel Danielsson's items Go to Torkel Danielsson's photostream