söndag 1 mars 2009

Gjorde ni nåt kul i helgen då?

Jag har ont i huvudet och känner mig sjuk. Stanken från blöjhinken i badrummet är bedövande. Det finns inte en golvplätt i hela lägenheten som det inte ligger barnböcker, snorpapper, utspillda cornflakes eller leksaker på. På soffan ligger barnen, utslagna av feber och magsjuka. Teven står på repeat med nedladdad Alfons Åberg från youtube (tooble är bra). Sofie har i alla fall slutat kräkas nu. Med en kraftsamling lyckas jag och Ki få ihop lite lagad mat, vi skulle helst sova båda två. Maten står på bordet, men barnen vill inte äta. Barnen vill bara skrika...


Sofie, utslagen av sjukdom

Och det är inte ens nåt speciellt. Magsjuka, bara. Kanske rotavirus tror Ki som läst på i sina böcker. Så här har alla barnfamiljer det ibland. Och nu på kvällen har det blivit bättre. Sofie har varit uppe och gått lite efter att ha sovit två dygn i sträck. Vi städar lägenheten (skurar, inte dammsugar eftersom rotavirus kan virvla upp då om det nu är det det är). Badar. Och så är det nästan normalt igen. Alla sover nu, utom jag som bloggar ensam i mörkret i vardagsrummet.

4 Comments:

 • Håll ut, det kommer bättre tider!! Du kommer att glömma bort det där stunderna sen. Själv känner jag mig säker på att det ALDRIG var så när du var liten..

  Snart ut i skidspåren i Gyllbergen. Kajsa hälsar att hon läser i din blogg med jämna mellanrum och följer ert liv. Hon hälsar: det kan inte bli sämre än det är ibland!! Det blir bara bättre!!

  By Anonymous Anonym, at tisdag 3 mars 2009 kl. 10:11:00 CET  

 • Tack för uppmuntran! Det är vab idag också för mig. Och Sofie är fortsatt hänging, ligger i soffan nu och där har hon legat i stort sett hela dan..

  Hoppas hon kommer igång snart nu.

  By Blogger Torkel, at tisdag 3 mars 2009 kl. 14:15:00 CET  

 • Stackars stackars er! Till skillnad från Lena kommer jag ihåg när Sven "fontänkräktes" som baby( du får föreställa dig vad det betyder) Anders var i Bryssel. Sven var så sjuk att jag fick ringa en arbetskamrat som kom förbi med apoteksgrejer som jag fick mata med sked dygnet runt. Men det går över.
  Götilda

  By Blogger Cassandra, at onsdag 4 mars 2009 kl. 07:24:00 CET  

 • Jag kan livligt föreställa mig! Kaskadkräkningar har jag kallat det, men fontän är vad det ser ut som...

  Lavemang igår på barnjouren gjorde susen! Men hon får vara hemma resten av veckan för att återhämta sig - hon är väldigt späd och det har tagit på krafterna det här. Ikväll var hon lite pigg, så det är på bättringsvägen.

  By Blogger Torkel, at onsdag 4 mars 2009 kl. 22:26:00 CET  

Skicka en kommentar

<< Home


 
www.flickr.com
Torkel Danielsson's items Go to Torkel Danielsson's photostream