söndag 1 februari 2009

Sista dagen

checklista

Så har det gått fyra månader. Pappaledigheten är slut. Grovt sett kan jag dela in de fyra månaderna i fyra olika faser:
 1. Duktiga pappan: laga mat, städa, promenader, leka.
 2. Sommarlov: spela dataspel.
 3. Programmering: jag har skrivit ett budgetprogram (som jag ska blogga om vilken dag som helst nu)
 4. Webmaster: försökte få ihop en server med en hemsida till budgetprogrammet (vilket var omständligt, men det ska vara klart vilken dag som helst nu...)
Nu kanske ni tror att jag låtit barnen löpa amok och gömt mig i datorn i tre månader? Men jag har faktiskt varit en ganska duktig pappa även när jag har ägnat mig åt olika projekt! Bara inte lika ambitiös som första månaden.

Det är både trisst och roligt att börja jobba igen. Kommer sakna att vara med barnen, såklart, men det ska samtidigt bli kul att vara vuxen och få lite att arbeta med. Projekten hemma är väl ett tecken på att jag saknat det.

En lustig och oväntad bieffekt av pappaledigheten: jag har blivit mycket bättre på att spela gitarr! Jag har spelat ur Den silvriga barnkammarboken och sjungit med barnen några gånger i veckan, och helt plötsligt insåg jag nu i januari att ackorden aldrig suttit bättre än nu och att vi spelar igenom halva boken! (Det är mååånga låtar i den boken..)

5 Comments:

 • Tjenare Baba! LOL Det är fullt liv i stugan ser jag. Jag har börjat doktorera i japanskastudier i Stockholm nu. Får se vart det leder... Vore kul att ses - lite barnvaktshjälp framöver kanske? ;)

  By Anonymous Anonym, at söndag 1 februari 2009 kl. 22:40:00 CET  

 • Sista dagen, har nu blivit första dagen... på jobbet då förstås. Känns det bra att vara tillbaka?

  By Blogger Jens, at måndag 2 februari 2009 kl. 10:06:00 CET  

 • Näeee.. Sofie har feber och mår inte bra alls. Så jag är hemma och vabbar i stället för att vara på jobbet..

  K:
  Spännande! Anade nästan det när jag läste texterna på din blogg. Och varför inte - barnvakt är inte fel det :)

  By Blogger Torkel, at måndag 2 februari 2009 kl. 12:31:00 CET  

 • Eva och jag har också börjat försöka lära oss spela gitarr. Jag gav nämligen henne en akustisk nylånsträngad gitarr i examenspresent/julklapp. Fast det är rätt svårt nu i början. Har lärt mig C, D, G, Em, A och E7 -- fast jag är inte så bra på att växla mellan dem, så det är svårt att spela låtar. Dessutom så är det svårt det där med högerhanden.

  By Blogger Daniel, at måndag 2 februari 2009 kl. 20:54:00 CET  

 • Visst är det roligt med gitarr! Bra presentval :)

  Det är kul att kunna spela ett instrument som ofta finns tillgängligt. Gitarr eller piano röstar jag på. Min musikaliska karriär började med trumpet i kommunala musikskolan, vilket är varken vanligt eller nybörjarvänligt.

  Silvriga barnkammarboken kanske är en bra namnsdagspresent? Många låtar man känner igen, och de har ackord över så man kan spela till. Kanske lite.. barnslig.. musiksmak bara. Sen finns ju alltid alla tabulatur-sidor på nätet att titta på.

  By Blogger Torkel, at måndag 2 februari 2009 kl. 22:46:00 CET  

Skicka en kommentar

<< Home


 
www.flickr.com
Torkel Danielsson's items Go to Torkel Danielsson's photostream