söndag 22 februari 2009

Flytthjälp

Min jobbarkompis Jonas och hans sambo Lovisa flyttade från Jonas ungkarlslya i innerstaden ut till ett fint hus på landet igår. Vi var många som hjälpte dem, så det var mer trevligt mingel än slit - och det har man ju inget emot som flyttgubbe.

Jonas hade hintat om att
-Det blir piroger till lunch!
vilket jag tolkade som att det skulle ligga ett berg Gorbys-piroger bredvid en mikro på ett tomt köksgolv. Nu hade jag inte haft nåt emot gorbyspiroger på köksgolvet, men när det var dags för fika dukade några av deras släktingar fram hembakade mackor, bullar och kakor i mängder. Lunchen var hemlagad köttfärslimpa med kantarellsås, och de där pirogerna skulle de tydligen ha till middag sen och det stod nog knappast Gorbys på dem... Riktigt gott var det och en glad överraskning!

2 Comments:

 • Mycket fina bilder! Det var en mycket lyckad och rolig tillställning. Lite besviken att jag missade pirog och den där vassa efterrätten :)

  Snart är det familjen Danielsson som vi flyttar... Det ser jag också fram emot. Och då är vi tre från familjen Odnell som dyker upp, kanske...

  By Blogger Jens, at söndag 22 februari 2009 kl. 21:39:00 CET  

 • Pirogerna missade vi också, det var nog bara de närmast sörjande som fick ta del av dem - men den där efterrättschokladsaken som presenterades med orden:
  -Det är synd att de blev så fula bara..
  den kommer jag minnas länge den :)

  Helgen precis innan första juni blir det Danielsson-flytt. Boka gärna in så bokar vi in tre Odnells på flyttmat :)

  By Blogger Torkel, at måndag 23 februari 2009 kl. 08:48:00 CET  

Skicka en kommentar

<< Home


 
www.flickr.com
Torkel Danielsson's items Go to Torkel Danielsson's photostream