onsdag 25 februari 2009

Bloggflytt

Någon gång de närmaste veckorna kommer jag att flytta bloggen från ett webbhotell hos box till en egen server. Det känns lite meningslöst att betala för serverutrymme sen jag skaffade servern för budgetist-projektet, och nu kom räkningen från box och fick avgöra saken. Det är möjligt att bloggen kommer ligga oåtkomlig en tid på grund av detta. Adressen kommer även i fortsättningen att vara baba.se (varför baba?), men jag leker med tanken på att ta bort /blog-delen - det är ju ändå bara bloggen som ligger där.

7 Comments:

 • Hur hittar jag dig igen då?
  Götilda

  By Blogger Cassandra, at torsdag 26 februari 2009 kl. 17:57:00 CET  

 • Om allt funkar som det är tänkt blir det ingen skillnad - på samma sätt som förut alltså!

  By Blogger Torkel, at torsdag 26 februari 2009 kl. 20:25:00 CET  

 • Hoppas att flytten (av bloggen alltså...) går snabbt och smidigt. Jag har ju blivit adicted, kollar varje dag. Skulle bara inte gå om den försvann!

  By Anonymous Anonym, at torsdag 26 februari 2009 kl. 21:18:00 CET  

 • Det hoppas jag också!

  Och nu blir det en aning tekniskt:
  För att flytta bloggen måste jag peka om domännamnet så nic.se pekar på loopias dns-servrar och inte boxs. Det är för att loopia har stöd för dyndns, så att jag via ddclient kan automatrapportera mitt dynamiska ip. Dessutom måste jag komma åt mitt konto på nic.se, vilket inte går just nu eftersom jag inte har tillgång till den epost med vilken jag registrerade domänen för fem år sen (studentmailen frå uppsala)... Allstå måste jag skicka in pappersblanketter till box och .se och vänta på att de tar emot och behandlar dem innan jag kan gå vidare med det digitala. Och förhoppningsvis ska allt detta bli klart innan box stänger ner sidan (jag har ju redan sagt upp den och lever på lånad tid nu)

  By Blogger Torkel, at torsdag 26 februari 2009 kl. 22:01:00 CET  

 • Tekniskt som sagt...

  Det blir en kamp mot tiden verkar det, du har alltså ingen aning om hur snabbt box stänger ner?

  Att skicka in pappersblanketter låter extremt uråldigt och också osäkert; de kanske inte ens har rutiner för detta (eller har du kanske fått sådana från dem?).

  hursomhelst så blir det svåra abstinenssymptom om sidan släcks ner ett tag!

  By Anonymous Anonym, at fredag 27 februari 2009 kl. 16:13:00 CET  

 • Du får väl ringa och prata med mig som omväxling :)

  Det är papper som gäller för de sakerna jag behövde göra. Ringde och pratade med dem på telefon innan..

  Du har nog missat "Från Twitter" i marginalen: jag är hemma och vabbar med Sofie som har kräksjukan sen igår...

  By Blogger Torkel, at fredag 27 februari 2009 kl. 17:12:00 CET  

 • Hmm. såg nu att jag tjattrat för mycket om länkar på nätet så allt om Sofie trillat av skärmen. Men hon är sjuk i alla fall, men på bättringsvägen. Hoppas vi inte blivit smittade nu bara.

  By Blogger Torkel, at fredag 27 februari 2009 kl. 17:14:00 CET  

Skicka en kommentar

<< Home


 
www.flickr.com
Torkel Danielsson's items Go to Torkel Danielsson's photostream