lördag 31 januari 2009

Spotify

Spotify är, för er som inte vet det, en musikspelare man har i datorn och som ger tillgång till nästan all musik som finns. Smart!

Spotify logo
Bredbandsbolaget har en kampanj nu där man får prova spotify och nu har jag äntligen tagit mig tid att anmäla mig. Det är en skön känsla att få upp ett fönster som ser ut som iTunes-store men där det bara är att klicka iväg och lyssna på allt. Men, ni som använder Spotify redan, hur gör man för att:

Föra över "min musiksmak" till Spotify?
Jag har ju massor med låtar och spellistor i iTunes och i kataloger redan - varför inte läsa in det?
Upptäcka ny musik jag inte kan namnet på?
Jag saknar verkligen genious-funktionen i iTunes! Enda sättet att få in ny musik i Spotify verkar vara att söka efter den.
Vara social?
Det här är nästan det knäppaste - mitt i den värsta sociala web2.0-hysterin släpper de nåt utan ett inbyggt nätverk.. eller har jag inte letat tillräckligt? Vore både ett grymt sätt att upptäcka musik och dessutom skulle jag vilja ha embed-kod för bloggar och så.
Lyssna på musiken i min iPod?
Väntar på i/g-Phone-versionen och köper ny mobil eller? Tja - på lång sikt är det säkert rätt men jag har en iPod idag och just nu funkar det inte.
Lyssna på stora band som Tool eller Metallica? Eller på riktigt smal musik som 70-tals-Nigeria-funkaren Sir Victor Uwaifo? Eller på Orphei Drängar?
Sökte och de fanns inte. Det har ju stått i pressen att de fått begränsa urvalet av musik - hur mycket har de tagit bort egentligen?


Jag har förresten några invites att dela ut om nån är sugen på att prova! Bara säg till! (Det kom i alla fall in en röst mellan två låtar och sa att jag hade invites att dela ut)

4 Comments:

 • Kul att du också hittat på Spotify! Jag lyssnar gärna på musik på jobbet och då är det skönt att inte bara behöva lyssna på radio. Dessutom är det perfekt för att kolla in ny musik.

  Trist dock att de inte har alla artister och att de fått tagit bort många skiver ur utbutet, men jag hoppas det kommer öka med tiden. Band som t.ex. Metallica och The Beatles är band som är väldigt motsträviga vad gäller digital musik, men de kommer nog vekna i framtiden.

  Om du vill ha tips om musik och socialt, så kan du "scrobba" det du spelar via LastFM. Dessutom kan man dela med sig av sina spellistor i form av en URL. Googla på 'spotify playlists', så hittar du många sådana.

  By Blogger Daniel, at söndag 1 februari 2009 kl. 10:21:00 CET  

 • Ha! De där spellistorna som man kan ladda ner är ju grymma! - löser ju både den sociala biten och upptäckarbiten. Fast riktigt som att se vad de man känner lyssnar på och genious-funktionen blir det ju inte..

  "scrobba" får jag googla upp senare, nu är det dags att laga middag :)

  By Blogger Torkel, at söndag 1 februari 2009 kl. 17:06:00 CET  

 • Här är förresten en spellista med ny fräsh musik som jag upptäcker (eller gammal musik som är ny för mig).

  http://open.spotify.com/user/dannedanne/playlist/3T59GNCuIG3pabkEAe4Iqw

  By Blogger Daniel, at söndag 1 februari 2009 kl. 21:16:00 CET  

 • Last.fm: Wow! Det verkar ju hur bra som helst det också - last.fm + spotify är ju typ precis det jag ville ha!

  - last.fm har just importerat allt jag nånsin spelat och rekommenderar nu musik för fullt :)

  Hoppas det funkar på jobbet!

  Kul med spellistan också - jag ska hålla utkik efter uppdateringar där!

  By Blogger Torkel, at måndag 2 februari 2009 kl. 11:51:00 CET  

Skicka en kommentar

<< Home


 
www.flickr.com
Torkel Danielsson's items Go to Torkel Danielsson's photostream