tisdag 6 januari 2009

Hallå! Hallå?

Ki har tenta i fysiologi imorrn och sitter som bäst och pluggar i en bra läsesal på biblioteket. Trodde jag. I kafeterian på sjukhuset visade det sig att hon sitter, efter att hon messat och berättat att både biblioteket och läsesalarna på sjukhuset är stängda idag. Dumma trettondagen - vad är det egentligen vi firar? Ingen tidning får man heller.

Jag tyckte synd om henne och tänkte ringa och berätta det, och fråga hur hon ska äta lunh. Precis som signalerna ska gå fram ringer den vanliga telefonen hemma. Ok, snabbt av med mobilen och ta andra telefonen.
-Aaa, det är Torkel
Visst är det så man svarar telefon? Lustigt egentligen, vad är aaa för nåt? Jag har läst någonstans att ordet hej populariserades efter att det lanserats som det "korrekta" sättet att öppna en telefonkonversation.

Men telefonen var tyst. Jaha, ring igen då om du menar allvar, tänkte jag när jag tryckte fram och klickade på Kis nummer igen i mobilen. Men ringa igen var precis vad den gjorde, den vanliga telefonen. Den här gången tänkte jag inte låta nån som inte menar allvar hindra mig från att ringa Ki, så med mobilen mot ena örat tog jag upp den vanliga telefonen till andra örat.
-Aaa, det är Torkel
Nåt otydligt svar av en mansröst i andra sidan. Ki hade svarat också, det här blir rörigt..
-Hallå!
-Hallå?


Ja, där stod jag alltså och pratade med mig själv, med en telefon i varje öra... Det finns två nummer till Ki i mobilen, ett med ett litet hus framför som betyder hemnummer. Så har jag lärt mig det.

Till lunchen tittade jag på youtube. Det finns en serie riktigt bra videor som heter talks@google och idag såg och hörde jag Eric Schmidt (CEO på Google) prata om framtiden. Jag är lite svag för framtiden, så det passade mig perfekt. Det är en timme långt, så ni får en länk i tället för ett youtube-fönster:

Eric Schmidt pratar om framtiden

8 Comments:

 • Vi firar att de tre vise männen kom fram till Jesusbarnet.
  Hade kärt besök av din mor och H-Ö i kväll. De fick se bryggeriet i full aktion. Ander & co bryggde en india pale ale.
  Ni är också välkomna när det passar och Ki har klarat sin tenta!
  Gudmor

  By Blogger Cassandra, at tisdag 6 januari 2009 kl. 20:09:00 CET  

 • En kompis "googlade" upp detta i sina gröna uppslagsverk i bokhyllan under söndagsfikat, där står det att vi enligt den ortodoxa kyrkan firar Jesus Dop idag.
  Intressant det där hur man gjorde innan Google :)

  By Blogger Unknown, at tisdag 6 januari 2009 kl. 21:31:00 CET  

 • Visst ja, det där med Jesus och presenterna hade jag nog i bakhuvudet. Är det inte nu de får presenter i Ryssland? Mer logiskt ur teologisk synvinkel på något sätt.

  Men det är ju också lite missvisande, jul, påsk och midsommar firar vi väl inte för att det är kristna högtider (vilket midsommar till och med inte är, eller?), utan för att det är midvinter, midsommar och för att våren kommit. Enligt förkristen tradition. De kristna traditionerna är efterhandskonstruktioner för att förklara varför vi firar. Och det är ju lite spännande att när vi nu är nästan helt avkristnade igen överlever de traditioner som varit med längst medan pingst, kyndelsmässoafton och trettondagen försvinner.

  Rickard: visst är det sjukt att vi växte upp utan google? urtid! Jag blir helt ställd när internet går ner - man kan ju inte göra nånting ju, inte ens programmera.

  By Blogger Torkel, at onsdag 7 januari 2009 kl. 00:27:00 CET  

 • Att ringa upp sig själv och prata, är det ett tecken på att du är en sällskapssjuk hemmapappa??...

  Har hållit tummarna för Ki sen klockan 8 i morse.

  Mamma

  By Anonymous Anonym, at onsdag 7 januari 2009 kl. 11:12:00 CET  

 • Personligen svarar jag i telefonen på följande vis : "Ja, det är Jens."

  Nu när man tänker på det verkar det som om jag försöker bekräfta att ja, du har faktiskt ringt Jens och ingen annan - även om de flesta telefonsamtal i vårt hus är riktade till Caroline. :)

  När jag var mindre svarade jag med både för- och efternamn. En kompis till mig svarade alltid med telfon-numret. Lite som Ethernet... Req 545454 - ack 545454 :)

  Intressant det här, hur svarar folk i telefonen egentligen?

  Och nu till det viktiga, hoppas det gick bra för Ki på tentan!

  By Blogger Jens, at onsdag 7 januari 2009 kl. 12:25:00 CET  

 • Ki är försiktig som vanligt. Men hon har sagt att hon mer eller mindre räknade med att inte klara den här tentan, och nu säger hon att hon kanske kan ha klarat den ändå - så det är ju ett gott tecken :)

  Mamma: Nja, efter julhelgerna är jag nog ganska mättad på sällskap. Nu är jag mer sugen på att programmera faktiskt, vilket går sådär med dina två barnbarn som springer runt och oftast inte är varken särskilt lugna eller särskilt snälla mot varandra..

  Jens: Ack, ack! Jag vet flera som använt båda taktikerna. Efternamn bara kör en del med. Ja, visst är det lite spännande att det är olika? Men det är kanske som med hälsningar. Vi har en gubbe med hund i vår trappuppgång, och honom brukar jag hälsa på. Hej! säger han oftast varpå jag svarar Godmorron! (om det är morgon) eller Hallå! eller nåt. En dag sa han Godmorron!, och då blev jag så paff att jag sa eh.. Hej! som svar. Kanske vill mitt undermedvetna vara lite orginellt och inte svara med samma fras? Nummerpresentatören är min vän, när det gäller att undvika samtal som inte är till mig. Jag tittade förresten på mitt eget nummer när jag ringde upp mig själv. Jag tyckte det såg underligt bekant ut, men kunde inte riktigt placera det..

  By Blogger Torkel, at onsdag 7 januari 2009 kl. 14:46:00 CET  

 • 1. Jag visste om de tre vise männen utan Google.
  2. Jag firar de kristna helgerna för att jag är kristen, men det är klart att datum är säkert lagda för att passa. Vi måste ha en fest denna mörka tid för att trösta oss och tro på att det vänder. Det intressanta är egentligen att ni okristna ska leva på en religion ni inte tror på. Jobba på i stället är mitt förslag.
  3. Ska ta upp din intressanta tanke om vad öppenheten på internet betyder när jag orkar skriva nästa gång.
  Götilda

  By Anonymous Anonym, at onsdag 7 januari 2009 kl. 19:35:00 CET  

 • Ja, varför inte? Ersätt de flesta, eller varför inte alla, fasta röda dagarna med semester. Så får man ta ut sin semster när man vill. Det låter som ett ganska vettigt förslag i mina öron. Så får man tidningen årets alla dagar också. Galet att tidningen inte kommer faktiskt. Konkurrensmedlet för papperstidningar jämfört med internet är ju just att de är av papper. Nyheterna läggs ju upp på hemsidorna i vilket fall, varför inte skicka ut tidningarna?

  By Blogger Torkel, at fredag 9 januari 2009 kl. 01:06:00 CET  

Skicka en kommentar

<< Home


 
www.flickr.com
Torkel Danielsson's items Go to Torkel Danielsson's photostream