måndag 19 januari 2009

Björnen sover

Det är roligt på dagis!

Sofie ska gå på dagis på heltid nu när jag börjar jobba i februari, så det är dags för henne att skolas in. Men hon har ju varit på dagis med Linn en halvtimma vid lämningen och en till halvtimma vid hämtningen sen i oktober så det är inte så mycket inskolning som behövs. Första dagen, i förra veckan, gick jag in till Linn en stund (de går på olika avdelningar) och när jag kom tillbaka lekte Sofie snällt med fröken och de andra barnen.

Vad gör man på dagis fem timmar om dagen när man inte behöver vara stöd och tröst åt sitt eget barn?

Man leker med de andra barnen! Att alla fröknarna är kvinnor tänker man kanske inte så mycket på, men att barnen vet det märker man när man kommer som pappa till dagis. De kommer fram direkt och är nyfikna och berättar saker. En liten pojke satte sig bredvid mig med en stor båt i handen.
-Det äj ett fjyygpjaan! Shwoooosh!
Sen satt han där och flög med sitt flygplan tills det var dags för samling och frukt.

Men mest leker jag med tjej-gänget, Linns kompisar. Björnen sover, sjungandes högt i sömnen märkligt nog, vaknar och rusar efter dem.
-IIIIIIIIIIIIIIIII!!
Alla ögon på gården vänds mot oss direkt, och när jag lyfter upp dem och kramar om dem lite när jag tar dem funderar jag på hur det ska gå att vara ute nu resten av tiden när jag satt lekribban på den här nivån?

En mössa flyger av och jag jagar efter för att sätta tillbaks den, det är ju kallt ute! De tittar på mössan. De tittar på mig. De tittar på varandra. Sen tar fyra små flickor samtidigt av sig mössor och vantar, kastar de på marken, och springer pipande av skratt därifrån...

2 Comments:

 • Härligt att du stannar kvar och leker på dagis! Inspirerande! Jag är så enormt sugen på att bli pappa nu, men det är inte långt kvar.

  Nu när köket alldeles strax står klart finns det alla möjligheter för familjen Danielsson att komma på visit! :)

  Om Ki väljer att bo hos oss igen lovar vi att bistå med lite mer vardagslyx än förra gången!

  By Blogger Jens, at tisdag 20 januari 2009 kl. 12:42:00 CET  

 • Leka är bra skoj det :)

  Det är klart att vi ska komma och titta på köket! (och magen :)

  By Blogger Torkel, at onsdag 21 januari 2009 kl. 14:57:00 CET  

Skicka en kommentar

<< Home


 
www.flickr.com
Torkel Danielsson's items Go to Torkel Danielsson's photostream