onsdag 3 december 2008

En god förebild

Idag var det inte lätt att ta sig från dagis. Det var full fart när jag kom för att hämta. Vad tror ni jag fick för svar när jag frågade, aldrig så vänligt, om Linn inte möjligen kunde tänka sig att följa med mig och lillasyster hem?

-Nej!

Just det. Jag har ju dessutom läst att det inte heter Vill du ...? Det heter tydligen inte ens Nu ska vi ...! Det heter Var är skorna? (om det nu är ut man ska). I vart fall enligt nån bok jag läste, kanske var det Anna Wahlgren. Men idag hade nog inga pedagogiska knep hjälpt.

Dessutom tjatade hon och en annan treårig tjej om att de ville leka ute och äta bullar och dricka saft och så skulle vi gunga dem och.. full fart var det ja. Men allright bestämde vi snabbt, låt barnen gunga om de vill det. Vi föräldrar hade ju tid, 15-timmarsbarn som de är båda två.

Vi gungade två treåringar som skrek av förtjusning. Jag berättade om alla pensionärerna som bor i vårt hus och jag fick berättat för mig hur många barn som bor på gården där vi var. Sen tröttnade barnen på gungan och gick med min uppmuntran över till balansgång på det låga staketet runt gungorna.

Jag har en, om jag får säga det själv, ganska god balans. Så god faktiskt, att jag livligt deltog i grenen balansgång på lågt staket. Lågt staket med ganska smala plankor.

Jag kände mig inte som en god förebild när jag låg i det blöta gruset bredvid plankan till det numera trasiga låga staketet runt lekplatsens gungor. Men det omoraliska i att förstöra lekplatser kanske inte går hem hos treåringar, de bara skrattade åt mig och gick över till att åka rutschkana.

Jag ska försöka leta upp lite lämpliga såna plåtbitar med hål i som man kan skruva ihop trasiga plankor med. Så får vi se om jag inte känner mig som en bättre förebild imorrn.

6 Comments:

 • Vandal! ;)

  By Anonymous Anonym, at torsdag 4 december 2008 kl. 07:35:00 CET  

 • Jaha... fåna sig och skämma ut sig? Finns det bildbevis? :-)

  By Blogger Lars Svensson, at torsdag 4 december 2008 kl. 08:53:00 CET  

 • Underbart!

  Det är exemplariskt att visa sitt eget misslyckande offentligt - åtminstone för offentligeheten :)

  By Blogger Jens, at torsdag 4 december 2008 kl. 09:50:00 CET  

 • Kul att kunna glädja er :)

  Tyvärr inga bilder på mig liggandes bredvid ett trasigt staket. Men jag tog med kameran idag när jag lagade det. Kvällen har dock ägnats åt pepparkaksbak och sista delen av Men inte om det gäller din dotter, sitter vid datorn först nu men det kommer!

  För övrigt en exemplarisk bok - lagom spännande och med överdrivet lyckligt slut. Jag tillhör de som föredrar lyckliga slut (blev upprörd när Arn dog i sista striden, och det var ju ändå ett ganska lyckligt slut om man jämför med hur vissa filmer kan sluta)

  By Blogger Torkel, at fredag 5 december 2008 kl. 01:11:00 CET  

 • Neeeeeeeeeeeeeeej!

  Var du tvungen att tala om att han dog :(

  By Anonymous Anonym, at fredag 5 december 2008 kl. 12:36:00 CET  

 • Alltså, nu måste jag nog klargöra en sak som möjligen kan ha varit lite svårt att förstå.. för att inte säga fullständigt omöjligt att förstå.. efter att ha läst min kommentar igen.

  Arn dör i sista striden mot danskarna i tredje boken. När han är gammal och har fått barn igen och skapat Sverige och blivit allas hjälte osv osv. Vilket är rätt lyckligt. Och kanske passande, vilket slut kan vara mer ärofyllt för en actionhjälte an den goda döden i strid?

  Filmen vet jag dock inte hur den slutar. Har bara sett första, den andra blir nog jul-dvd, de har ju nyss släppt den.

  Arn-serien är annars en riktigt bra bokserie, som jag rekommenderar alla att läsa! Förlåt jättemycktet om jag spolierade upplevelsen för någon genom att skvallra om slutet..

  By Blogger Torkel, at fredag 5 december 2008 kl. 14:31:00 CET  

Skicka en kommentar

<< Home


 
www.flickr.com
Torkel Danielsson's items Go to Torkel Danielsson's photostream