tisdag 2 september 2008

Avkoppling

Vad gör man för att slappna av när man vilar sig i kontorsstolen till vardags?Hugger ved.

Vi var ju i stugan och Varberg i helgen, och det är klart att jag passade på att arbeta lite. Härligt!

Men det går att anstränga sig i vardagen också, som Jens övertalade mig:
-Följ med ut och spring på lunchen! Det är härligt, man får så mycket energi av det!
(Visst får man energi, efteråt. Men det är rackarns jobbigt under tiden - jag hoppade av och tog en genväg tillbaka halvägs iväg. Men jag ska springa igen!)

5 Comments:

 • Har du tagit bilden med självutlösare eller är det Linn fått agera kameraman?

  By Blogger Daniel, at onsdag 3 september 2008 kl. 09:31:00 CEST  

 • Det var Hans-Örjan som ställde upp och tog lite kort - vi var ju många som var nere och firade Mormors födelsedag i helgen :)

  Men en jobbig sak hände faktiskt, apropå kameror: de flesta korten jag tog på festen blev oskarpa... Jag tror att jag litade för mycket på att kameran är så bra nu med en d40, så jag hoppade helt enkelt över att tänka på ljusförhållanden och att hålla kameran still när jag tog korten. En del kort gick att använda, men av 300 bilder var nog 150 oskarpa och oanvändbara.

  By Blogger Torkel, at onsdag 3 september 2008 kl. 12:28:00 CEST  

 • Hrmm. När du tar bilder inomhus kan det vara bra att ställa upp ljuskänsligheten lite. Kanske till ISO 400-800.

  Man kan faktiskt ställa in kameran så att den automatiskt väljer en högre känslighet ifall slutartiden blir för lång. Välj t.ex. att ISO kan gå upp till max 800 ifall slutartiden är längre än 1/50 sekund. Kolla i manualen hur du ställer in det. Annars är det lätt att man glömmer att ställa ner ISO när man är färdig.

  By Blogger Daniel, at onsdag 3 september 2008 kl. 21:42:00 CEST  

 • Du gjorde ett kanonbra andra-lopp vad gäller löpningen Torkel. Nu gäller det att du biter ihop och följer med även när det regnar eller snöar slask också :)

  By Blogger Jens, at torsdag 4 september 2008 kl. 15:29:00 CEST  

 • Jens:
  Tack, vänta några gånger till så ska jag nog komma upp i uthållighet också så jag kan följa med dig rätt väg springandes tillbaka. När det regnar och snöar slask hade jag tänkt bygga Briojärnvägar inne och lära Linn programmera assembler :)

  Daniel:
  Mmmm: ISO-tipset är bra. Men jag tror jag skakade för mycket på kameran också. Bilder tagna med 1/125 är suddiga.
  Sen har du helt att det är farligt att pilla på kameran, jag hade ställt om vitbalansen för glödlampa och glömt den så en annan gång.. En hel film blev knasig - alldeles blå! (men detgick faktiskt att rädda tack vare att jag sparar i RAW - länge leve RAW!)

  By Blogger Torkel, at torsdag 4 september 2008 kl. 17:18:00 CEST  

Skicka en kommentar

<< Home


 
www.flickr.com
Torkel Danielsson's items Go to Torkel Danielsson's photostream