söndag 20 juli 2008

Tvättstopp i Linköping

I fredags lämnade vi stugan. Jag längtar redan tillbaka!Snart ska vi köra norrut mot nästa stuga med övernattning i Uppsala på vägen.

Vilken tid det tar att gå igenom bilder! Jag köpte en Nikon D40 på rea precis innan semestern och nu när vi kom hem har jag börjat gå igenom de dryga tusen bilderna jag tog i stugan. Puh! Efter många timmar på dagen och långt in på natten igår har jag bara hunnit halvvägs...

Sen bestämde jag mig för att använda rå-format och inte jpg på bilderna. Men det ledde nog mest till strul vid bearbetningen och mindre plats på kortet. Det första jag måste göra när jag vill lägga bilderna i datorn är att använda ViewNX och göra om de till jpg. Vilket tar tid.

Förresten, det kanske låter som jag är missnöjd med kameran, när jag bara berättar om problem? Inte alls! Den tar mycket bättre bilder än gamla Ixus 400, och det är väldigt roligt att fotografera landskap och experimentera med allt som går att ställa in. En del bidler finns här.

4 Comments:

 • Kul att du skaffat en Nikon D40! Såg att de var äckligt billiga nu (kostade mer än 5000 när jag skaffade).

  Själv har jag börjat investera i trevliga tillbehör. :) Köpte precis ett 18-200 mm zoom objektiv från USA där allt för närvarande är mycket billigare tack vare den förmånliga dollarkursen.

  By Blogger Daniel, at måndag 21 juli 2008 kl. 14:20:00 CEST  

 • Förresten, kommer ni upp nåt till Uppsala snart? Ni är hemskt välkomman att titta in hos Eva och mig i sådana fall.

  By Blogger Daniel, at tisdag 22 juli 2008 kl. 14:27:00 CEST  

 • Mmm, äckligt billig vet jag väl inte om den var - 3000 fick jag ge på rea på pccity - men det var lika mycket som jag tänkt ge för en ny ixus och då känns det som man fick mer kamera för pengarna här.

  Wow - du har 18-200objektivet! Tar det bra bilder? Köpte du det via nätet eller när du var där?

  Förresten, betyder det att du har ett oanvänt 18-55 med VR liggandes, kanske till försäljning? Jag köpte kit utan bildstabilisering...

  Vi är i Uppsala på fredag kväll, men vi är redan bokade på middag hos pappa, annars hade det varit skoj att ses. Men vi får höras av och försöka planera ihop nåt snart, vi är nyfikna på hur ni bor :)

  By Blogger Torkel, at onsdag 23 juli 2008 kl. 17:15:00 CEST  

 • Jo, jag köpte det via nätet och sedan tog en arbetskamrat hit det, så jag fick det för halva priset mot för vad det kostar i Sverige. Har inte hunnit prova det så mycket än, men bildstabiliseringen gör mycket till - speciellt i teleläget.

  Ska på ett bröllop i helgen, och då blir det nog en massa fotografernade. :)

  Tyvärr har jag inte VR på mitt 18-55 heller. Det är ändå ett väldigt bra objektiv, men det kan vara bra att ha ett lite längre objektiv också. 55-200 VR ska tydligen vara väldigt prisvärt också.

  Ja, säg till nästa gång ni är i Uppsala och har några timmar över, så får ni komma och se nya lägenheten.

  By Blogger Daniel, at onsdag 23 juli 2008 kl. 22:21:00 CEST  

Skicka en kommentar

<< Home


 
www.flickr.com
Torkel Danielsson's items Go to Torkel Danielsson's photostream