måndag 16 juni 2008

Månadens tränings-freak
Varje vecka i projektet inleds (nåja, efter nio-fikat då) med ett veckomöte där status summeras, kommande milstolpar poängteras, nya introduceras och en gång varje månad lottar vi vem som blir månadens tränings-freak. Veckomötet är en trevlig tradition, och det är månadens tränings-freak också. Speciellt idag tycker jag det eftersom jag vann: jag är tränings-freaket i maj.

Tränings-freakandet började i vintras med en kryss-tävling för träningspass. Reglerna var enkla:

  • En halvtimmes träning ger ett kryss
  • Flest kryss per månad vinner
Tror ni reglerna fungerade i ett projekt fullt av ingenjörer, programmerare och andra slavar under sina vänstra hjärnhalvor? Ett halvår senare ser reglerna ut så här:
  1. En halvtimmas träning ger ett kryss
  2. Man kan max få ett kryss per dag
  3. Träningen måste ske i ett sträck (att cykla till jobbet 15 minuter på morgonen och hem igen på kvällen räknas inte)
  4. Om träningen sker över midnatt får man kryssa två dagar (men det är under förutsättning att minst en halvimmes träning äger rum varje dygn man avser kryssa)
  5. Varje kryss ger en lott i en utlottning av titeln "Månadens tränings-freak" (vi har sett hur mycket ni tränar och vi är oroliga för er!)
  6. Med träning menas över vilopuls, och man måste fysiskt röra på sig för att få kryssa (det spelar ingen roll om ni skriver så spännande kod att hjärtat bankar, ut och rör på er för att få kryssa!)
Döljer det sig fler kryphål i reglerna? De kommer i så fall snart att utnyttjas, var så säkra. Ett medvetet kryphål är att "över vilopuls" inkluderar även väldigt lugn träning. Att gå till jobbet får man till exempel kryssa för, om man gör det i mer än en halvtimme. Jag och Ki tog kvällspromenader efter barnen lagt sig (man måste ju passa på när svärmor är här!). Det gav mig hela elva kryss i maj, och tur i lottningen gav mig segern och fin-fina hand-tränare (heter de så?) i pris.


 
www.flickr.com
Torkel Danielsson's items Go to Torkel Danielsson's photostream