söndag 1 juni 2008

3
Grattis på treårsdagen, Linn!

Tårttradition: ettan, tvåan.

Sömntradition: jag hade glömt det, men när jag läste förra årets "grattis på födelsedagen, Linn"-bloggpost kom jag ihåg att hon var nästan omöjlig att väcka. Det var samma sak i morse. Och när hon väl vaknat blev hon så blyg av all uppvaktning att hon vände ner ansiktet i kudden och så fick alla gå ut och vänta fem minuter innan det var ok att komma in igen.

Årets stora present är en rosa cykel. Jag ville köpa en trehjuling till henne. Lotta på bråkmakargatan får en riktig cykel i present när hon är fem och hon fick en trehjuling när hon fyllde tre. Men Ki visste förstås bättre och när vi åkte till affärerna var trehjulingarna från ett och ett halvt år och cyklarna (med stödhjul) från två-tre. Så då fick det bli en cykel.

Linn är jätteduktig på att cykla! Men bromsa har hon inte lärt sig än...

4 Comments:

 • Oj, va stor hon blir! :) Eva och jag skickar grattiskram över etern. Hoppas hon inte trillar (allt för ofta) och slår sig (allt för hårt).

  - Daniel

  By Blogger Daniel, at måndag 2 juni 2008 kl. 08:37:00 CEST  

 • Har vi en blivande speedwaystjärna tro? "Broms är överskattat" har dessa atleter sagt i årtionden. Nu står Linn där bland Rickardsson, Crump och övriga världsmästare. Way to go Linn!

  Grattis i efterskott fröken Danielsson!

  By Blogger Jens, at tisdag 3 juni 2008 kl. 14:57:00 CEST  

 • Grattis Linn!

  Kan du säga till pappa att han måste dra en teknikpost om den nya solcellsryggsäcken som kan ladda ens laptop medan man går på stan?

  Jag tänkte köpa en sån nämligen, och funderar på om man ska beställa en från USA, eller vänta tills dom finns på teknikmagasinet ...

  http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?a=775373

  By Anonymous Anonym, at onsdag 4 juni 2008 kl. 00:39:00 CEST  

 • Speedwaystjärna? Tja, jag vet inte om Tony Rickardsson brukar skrika av rädsla när cykeln sakta rullar utför vad som nästan inte är en backe.. Men hon blir bättre och bättre, snart kanske det är dags att montera motor på cykeln :)

  h:
  solljus ger ca 1 kW/m2 klockan ett på sommaren, vid södre breddgrader kanske 2 kW/m2. Normal effektivitet på solceller är 5-10%. Om vi antar att väskan har 0,1-0,2 m2 solceller ger det ungefär de där 15 W som de skröt om.

  Men: det är klockan ett mitt på sommaren, en dag med perfekt väder. Hur ofta vill du använda datorn då? De flesta andra tider kommer du få för lite ström ur solcellen för att ens ladda datorn med.

  Det kommer att funka ungefär lika bra som USB-muggvärmaren jag köpte på teknikmagasinet (muggen blir lite ljummen på undersidan, kaffet blir lika kallt som tidigare). Tror jag iaf, även om det är en häftig idé att ladda datorn med solen i väskan!

  En solcell som är fast monterad, på 80-120 W, med batteri som buffert borde räcka för att ladda mobil, dator och kamera. Vill köpa en sån anordning till stugan, men det går på 5-6000 och det är lite mycket.

  By Blogger Torkel, at fredag 6 juni 2008 kl. 18:27:00 CEST  

Skicka en kommentar

<< Home


 
www.flickr.com
Torkel Danielsson's items Go to Torkel Danielsson's photostream