måndag 17 mars 2008

Neeej!

Vår digitalkamera har gått sönder!

Jag köpte den begagnad i Japan 2003. 9886 bilder, 4,5 år och två ungar senare har den fått nog. Alla bilder går i rosa och det är en konstig rand längst upp i bild:

Vad tror ni är fel på kameran? Det skulle kunna vara att den åkt i backen en gång för mycket - senast igår tappade jag den och en buckla på framsidan berättar att det inte var första gången. Fast den tog en konstig, randig, rosa bild för en vecka sen i Uppsala. Sen tog den bra bilder några dagar, och nu har den gett upp och tar bara rosa bilder. Det är nog så att den helt enkelt tycker att den gjort sitt och med ett rosa skimmer berättar för oss att det är dags att köpa ny kamera..

6 Comments:

 • Inte med anledning av nåt annat än att jag varit inne och kikat på bloggen. VARFÖR har den rubriken "Pendlarliv"???

  Uppsala-Halmoni

  By Anonymous Anonym, at torsdag 20 mars 2008 kl. 19:36:00 CET  

 • Jo, eh, alltså..

  Jag började ju blogga när jag dagspendlade till Västerås. Då var det ett mycket passande namn, jag levde ju pendlarliv.

  Sen när vi flyttade till Linköping tänkte jag byta namn. Men till vad?

  * En systemingenjörs bekännelser?
  * Torkels blogg?
  * Linnköping?

  Jag kom inte på nåt som lät bra. Provade faktiskt med Torkels blogg en gång, men det stack i mina ögon och såg barnsligt ut. Så den fick fortsätta heta pendlarliv. Det var ju redan inarbetat.

  Men jag kan ju hålla med att det är ett lite lustigt namn på en blogg som tillhör någon som är så icke-pendlande som jag är nu...

  By Blogger Torkel, at torsdag 20 mars 2008 kl. 21:14:00 CET  

 • OK jag förstår nu. de där alternativen du räknar upp... Linnköping var ju kul men kanske lite konstruerat. Torkels blogg är väl inte så dumt? kanske ska du fundera mera. Du kommer säkert på nåt jättebra!

  By Anonymous Anonym, at fredag 21 mars 2008 kl. 18:34:00 CET  

 • Varför inte:

  "Folk som konstruerar vapen är också människor" ;)

  Jag tror att kameran protesterar mot att du tar kort på såna där läskiga små fiskar. Ta kort på en smaskig lamen och du ska få se ...

  Men 4 1/2 år är ju bra jobbat faktiskt! Jag är redan nöjd med min kamera som bara är 1 år; den har redan tjänat in sitt pris.

  By Anonymous Anonym, at söndag 23 mars 2008 kl. 10:51:00 CET  

 • Tjänat in sitt pris?

  Fick du den inte i present? :)

  Dessutom ska vi nog inte räkna ut den där kameran riktigt än - håll utkik på bloggen i veckorna som kommer! ...

  By Blogger Torkel, at måndag 24 mars 2008 kl. 10:26:00 CET  

 • Jo, men den har tjänat in priset som nästa kamera skulle kosta ... eller nåt.

  I somras tänkte jag "ska jag låna ut den till Kenta?" och resonerade som så att dem redan hade gjort skäl för vad den kostat givaren, så det kändes bra att låna ut den till en klåfingrig nioåring på vinst och förlust. Men det gick ju bra förstås, eller mer än bra, han hittade funktioner på kameran genom att trycka på knappar jag själv aldrig vågat trycka på.

  By Anonymous Anonym, at tisdag 25 mars 2008 kl. 05:26:00 CET  

Skicka en kommentar

<< Home


 
www.flickr.com
Torkel Danielsson's items Go to Torkel Danielsson's photostream