söndag 10 februari 2008

Idre

-Nej, jag kan väl egentligen inte åka skidor. Jag har bara åkt några gånger och jag minns nästan ingenting, det var länge sen sist.

Sektionen på jobbet åkte skidor i Idre i helgen. Vi körde upp i tre bilar i torsdags, åkte skidor i fredags och lördags och idag körde vi hem till Linköping igen. Kanon var det! Fint väder, bra med snö, kul på kvällarna.-Jaha, men vilken tur — det är en till som aldrig åkt förut. Då kan ju ni åka lite i barnbacken i början och lära er!

Att åka skidor är lite som att cykla, efter några åk i röda backar provade jag en svart backe. Det gick hur bra som helst. Men det var faktiskt inte meningen att kokettera och låtsas vara dålig när jag egentligen var rätt bra. Erik, Johan och Jens i mitt projekt tillbringar vintrarna i Åre, Trysil och obskyra skidanläggningar i Österrike och Frankrike (Valldisär?). Så när de i sektionen frågade om jag kunde åka skidor tänkte jag på dem och svarade lite defensivt för att inte behöva skämmas om alla andra är jätteduktiga.

Just nu mår jag lite illa. Sju timmar i en bil är inte så kul, och det vill inte släppa även fast jag varit hemma ett tag. Att åka skidor däremot, det är kul. Det är så roligt att jag redan börjat prata med Ki om att åka en vecka till fjällen nästa år. Det var småbarn överallt i Idre och några mammor och pappor i sektionen med äldre barn berättade att tre-och-ett-halvt (som Linn är om ett år) är en utmärkt ålder att lära sig åka skidor.

3 Comments:

 • Härligt med lite skidåkning. Eva och jag åker också till fjälls i slutet av februari. Det blir en långweekend i Evas familjs stuga i Lofsdalen tillsammans med Evas föräldrar (och deras katt - det blir till att äta antihistaminer...). Ska bli härligt med lite riktig vinter, men jag fruktar sportlovsinvasionen...

  By Blogger Daniel, at måndag 11 februari 2008 kl. 11:19:00 CET  

 • Kul! Jag blev verkligen biten av fjällen den här gången. Jag tyckte det var så trevligt och kändes tryggt i Idre. Familjemys liksom :)

  Hoppas du inte blir överkörd av gymnasister på snowboard! Eller du kanske åker snowboard själv?

  By Blogger Torkel, at torsdag 14 februari 2008 kl. 08:47:00 CET  

 • Nä, det är skidor som gäller för mig. Får se om det blir utförs eller på längden.

  By Blogger Daniel, at torsdag 14 februari 2008 kl. 17:43:00 CET  

Skicka en kommentar

<< Home


 
www.flickr.com
Torkel Danielsson's items Go to Torkel Danielsson's photostream