lördag 17 november 2007

Inte riktigt som filmjölk

Ändrade perspektiv.

BRAK!
låter det någonstans i lägenheten,
-Linn! Hur gick det? Gjorde du dig illa?!
Vi springer och kollar så att inte vår stackars lilla dotter skadat sig på något i lägenheten.

Så brukade det vara. Sedan den 10 november är det så här:

BRAK!
låter det någonstans i lägenheten,
-Linn! Vad har du gjort nu? Du har väl inte förstört något?
Vi springer och kollar så att inte vår stora dotter skadat något i lägenheten.

Linn är underbar mot Sofie. Hon pysslar om henne, klappar henne, frågar efter henne och vill titta på henne. Men Linn är två och ett halvt år, och Sofie blev en vecka idag. Linn har otroligt med spring i benen, och bus i kroppen så hon vet inte vad hon ska göra med sig själv ibland. Även om hon vill väl så blir det ibland lite våldsamt även mot lillasyster Sofie. Och efter att ha hållit i Sofie inser vi hur stor Linn blivit, när vi sen håller i henne. Ändrade perspektiv.

För övrigt är farfar här den här helgen och tittar på nya barnbarnet. Han hade med sig vinterdäcken till bilen från Uppsala, där de stått i hans garage. Äntligen! Nu kan vi åka till IKEA och köpa fler handdukar och tvättlappar. Vi har tvättat ofta för att få de vi hade sen Linn att räcka.

Sofie bajsar oftast två gånger förstår ni. Först en gång i blöjan. Sen väntar hon tills vi lagt henne på skötbordet, torkat henne och precis ska sätta på ny blöja — då bajsar hon igen. Så vi får byta handduken på skötbordet ofta. Varför vi inte väntar med att byta tills hon bajsat andra gången, undrar ni? Det hjälper inte. Hon väntar tills det är dags att sätta på ny blöja, då kommer det. Det har nog nåt med kall luft att göra, trodde farfar. Men det kvittar, bebisbajs luktar ungefär som filmjölk och är inte ett dugg farligt. Bara vi får köpt fler handdukar så får hon bajsa ner skötbordet så mycket hon vill sen.

(Nåja, inte riktigt som filmjölk. Men farligt är det i alla fall inte.)

2 Comments:

Skicka en kommentar

<< Home


 
www.flickr.com
Torkel Danielsson's items Go to Torkel Danielsson's photostream