tisdag 13 november 2007

Hon är helt perfekt!

Sofie Shu Danielsson föddes klockan 18:14 på Universitetssjukhuset i Linköping. Hon vägde vid födseln 2900 gram och var 49 cm lång. När jag skulle beskriva henne i telefon för farmor, som var hemma och väntade med Linn, sa jag
-Hon är helt perfekt!
Nu några dagar senare, när hon ligger och sover hos Ki, känner jag att det inte finns mycket att tillägga. I Uppsala tar de kort på alla nyfödda bebisar och publicarar på nätet: webbisar. I Linköping har de inte börjat med det än, så jag får lägga upp mina bilder själv:

Kvart över fem i lördags morse ruskade Ki om mig och sa:
-Jag tror du måste ringa förlossningen, det är nog vattnet som går nu!

Sen var det kaos hemma. Väskan skulle packas, Linn väckas, välling till oss alla tre för att ha något i magen, var är kameran?!, farmor skulle ringas (vi hade bestämt att hon skulle komma ner från Uppsala för att ta hand om Linn under förlossningen), på med alla ytterkläder, och så ut till bilen. Vinterdäcken ligger i Uppsala och där gör de inte mycket nytta, så vi krypkörde på hala sommardäck i vinterväglaget till sjukhuset.

Visst var det vattnet som hade gått, konstaterade barnmorskorna snabbt när vi kommit in i förlossningsrummet. I vanliga fall skulle vi nu ha fått åka hem för att vänta in att det kom igång på riktigt. Men Sofie var inte riktigt fixerad i bäckenet än, och därför ville de ha oss kvar och Ki fick dropp så det skulle komma igång snabbare. Farmor kom och hämtade Linn vid tolv och sen var det bara jag och Ki och barnmorskorna.

Förlossningen gick snabbt och bra. Men moderkakan ville inte riktigt lossna när det var över. De sövde Ki och hon förlorade en del blod. Jag blev lämnad ensam med nyfödda Sofie och blev riktigt orolig innan jag fick komma och träffa Ki på uppvaket.

Men nu, några dagar senare, är vi alla hemma i lägenheten igen och mår bra

Tvåbarnsföräldrar! Jag tittar på Linn, och sen på Sofie, och sen på Linn igen och kan inte riktigt begripa det ibland. Men det känns bra.

3 Comments:

Skicka en kommentar

<< Home


 
www.flickr.com
Torkel Danielsson's items Go to Torkel Danielsson's photostream