tisdag 30 oktober 2007

Syskonvagn

Jag har läst någonstans att det är många föräldrar som startar egna företag när de är föräldralediga. Det handlade om en mamma som tröttnat på alla dåliga solskydd på marknaden, sytt ett eget bättre, och sen börjat sälja det. Det hade gått bra för henne, vill jag minnas.

Men om det nu är så många som startar egna företag under föräldraledigheten, varför kan ingen starta en vettig web-shop för barnvagnar? Det är helt omöjligt att hitta bra information och köp-alternativ för barnvagnar. Och det finns så många spännande tillverkare med snygga och praktiska nya modeller!

Visst, Brio och Emmaljunga har ganska ok sidor (när man väl kommit förbi ett skränigt flash-intro hos Brio eller en "välj land och språk" hos Emmaljunga — det är inte svårt att autodetektera land och musik på websidor ska vara av om man inte aktivt väljer att man vill lyssna på den!) Men för de lite mer udda eller billiga märkena som Phil & Teds (bra sida - men inte svensk webshop), Urban Jungle, One Tree Hill, BabyTravel eller Bugaboo kammade jag i princip noll när jag letade svenska web-shoppar. Och jag letade ganska noggrant: för Urban Jungle sökte jag på fem olika strängar och kollade två svarssidor för varje på google. Utan att ens hitta någon officiell sida från tillverkaren!

Jag blev så upprörd att jag skrev en bloggpost om det. Fast sen berättade jag för Ki, och hon tyckte inte alls att det var något konstigt med det.
-Barnvagnar köper man väl inte på nätet heller. Man måste ju titta på dem på riktigt och känna på dem!
Så det är väl kanske så det är — barnvagnar funkar inte online. En titt på pricerunner visar att det finns 182 butiker som säljer gps-mottagare men bara 20 som säljer barnvagnar.Vi är alltså på jakt efter en syskonvagn. Om vi ska kunna vara ute med två barn samtidigt måste vi nog ha en sådan, har vi kommit fram till. Och då är frågan om man ska ha en där barnen sitter bredvid varandra men åt samma håll, bredvid varandra men åt olika håll, bakom varandra, eller kanske ovanpå varandra? Och hur ska hjulen vara: stora eller små? terränghjul? snurrbara där fram? Ska det vara med en hård insats för lilla barnet? Eller kanske en mjuklift? Och så vidare. Nu ska jag tillbaka till pricerunner (de har faktiskt ganska många modeller med både bild ochpris där) och leta vidare.

2 Comments:

Skicka en kommentar

<< Home


 
www.flickr.com
Torkel Danielsson's items Go to Torkel Danielsson's photostream