torsdag 11 oktober 2007

Fredagsfika

Jag har bakat bullar till fredagsfikat imorgon. Varje fredag klockan tre har min sektion fredagsfika. (En sektion är, för er som inte jobbar på Saab, den grupp människor som har samma chef och som inte är chefer själva. Min sektion heter TDCT, och vi är ungefär 30 personer.) Fredagsfika är en bra tradition, tycker alla utom stackarn som har till uppgift att hålla koll på fikalistan. Men det här med att ha fikat klockan tre på fredagar, det vet jag inte om det är så jättesmart. De flesta är ganska trötta på att jobba då, och ska snart åka hem. Men kanske är det smart ändå — vi pratar ju i alla fall inte jobb.-Det är lite orättvist i volleyboll tycker jag.
-Hurså?
-Jag menar, i boxning och så, där har man ju olika viktklasser. För att det ska bli rättvist.
-Ja?
-Jo, men i volleyboll, där borde man ju ha längdklasser om det ska bli rättvist.
-Hmm. Volleyboll för korta alltså.
-Precis!
-Blir inte det lite konstigt?
-Tycker jag inte. Det blir ju bara rättvist. Som i boxning.
-Men, måste du inte göra så med fler sporter då; backhoppning för höjdrädda?
-Kanske det.
-Vättern runt med stödhjul?
-Mmm.
-Golf för synskadade? Fotboll för folk utan bollsinne? Höjdhopps-VM för dåliga höjdhoppare?
-Mmm, kanske blir det lite konstigt..
-Mmm!
...
-Jag tycker fortfarande att det är orättvist i volleyboll..


-Jag såg Emma därute, du vet hon som jobbar på UGHR.
-Ok.
-Hon satt och solade.
-Ok.
-Och jag såg att hon hade väldigt stora solglasögon på sig. Anmärkningsvärt stora solglasögon faktiskt.
-Jasså.
-Så jag stannade till och tittade på dem. På solglasögonen, alltså.
-Ok.
-Och sen sa jag att "va stora de är!".
-Jaha.
-Och hon såg lite tveksam ut, men sen svarade hon att "ja, jo det kanske de är".
-Ok.
-Och sen gick jag därifrån.
-Ok.
-Men, alltså, nu kom jag på att hon kanske inte fattade att jag menade solglasögonen..
-Jahaja.
-Jobbigt ju!
-Ilandsproblem.


 
www.flickr.com
Torkel Danielsson's items Go to Torkel Danielsson's photostream