onsdag 12 september 2007

P1

För nån vecka sen ringde SIFO till mig. De ville veta hur ofta jag lyssnar på radio. Hurra, tänkte jag, och berättade att jag lyssnar på P1, enbart på P1, och ofta. Förra blogposten var ju visserligen en kärleksförklaring till min iPod, men P1 tycker jag om också. Perfekt att ha på när jag lagar mat, och Godmorgon, världen! gör alltid en söndagmorgon bättre. Så det kändes bra att bidra med lite positiv radiostatistik för P1 i de yngre lyssnargrupperna (eller hur SIFO nu uttrycker sånt).

Idag är jag hemma med Linn, Linden har stängt för personalen är på .. har glömt vad men på dagiset är de inte. Hon ligger och sover nu efter maten, i förmiddags var vi ute och tog en långpromenad. Härligt!

Jag har börjat använda Facebook och där finns nästan alla jag nånsin känt eller varit bekant med. Man kan se vad de gör och titta på bilder som de lagt upp och så, och prata med dem förstås. Facebook är alltså en social nätverks-sida på internet, inte den första och den blir säkert inte den sista (populariteten går i vågor för sånt). Jag blev avundjuk när jag såg konsertbilder, vattenskidor, windsurfing, kompisgäng vid lägereldar i solnedgången vid havet och annat som gamla kompisar gör men som inte riktigt går att kombinera med familjeliv i Linköping. Men sen tog jag en långpromenad med Linn i barnvagnen, och jag måste säga att det är rätt härligt det också! Jag ska lägga upp en barnvagnspromenadbild på facebook och hoppas att nån blir avundjuk tillbaka.

På P1 var det nyss en presskonferens för nya handelsministern Ewa Björling. Vad glad jag blev när det första hon pratade om var frihandel och vikten av att vi tar bort våra handelshinder! Hon nämnde speciellt våra tullar på jorbruksprodukter från Afrika. Helt rätt, det är precis det Afrika behöver: handel och inte bistånd.


 
www.flickr.com
Torkel Danielsson's items Go to Torkel Danielsson's photostream