torsdag 20 september 2007

Biltvätt

Tvätta bilen. Det låter inte speciellt roligt, eller hur? Det tyckte i alla fall inte jag. Så det gjorde jag inte. Inte, som i inte sen vi köpte bilen alltså - mer än ett år sen.

Men i tisdags skulle Ki åka till Motala för ett projekt med sin basgrupp på sjuksköterskeprogrammet. Och de skulle använda vår bil, för alla utom Ki är 17-21 år och var nyss gymnasister. Körkort men inga bilar alltså, och för Ki är det ju tvärt om. En bil blir rätt smutsig både inuti och utanpå på ett år. (Ok, vi har faktiskt dammsugit den inuti tidigare, men nu var den skitig igen.) Smutsigare än Ki ville visa upp för sina klasskompisar.

Så i måndags kväll körde jag till en Shellmack, köpte ett kort till tvättautomaten, körde in den smutsiga bilen i automaten, satte kortet i kontrollenheten, väntade medan den skulle bli ren (rätt meditativt faktiskt), körde ut bilen och insåg att bilen fortfarande var smutsig.

Jag klagade.
-jag har tvättat bilen men den blev inte ren.
-Jaha? det får vi titta på.

Vi tittade.
-Du, det här är inte tvättad på länge va?
-Nääe..
-Alltså, den här bilen är så matt i lacken att du kan köra den hur många gånger som helst i maskinen, den blir inte ren ändå - titta, smutsen sitter i lacken!

Men sen gav de mig ett nytt tvättkort i alla fall. Det är giltigt för en timmas gör-det-själv tvätt också.

Skrubba och återställa lacken på en bil. Det låter inte speciellt roligt, eller hur?

3 Comments:

 • Jo, det kanske krävs en rejäl vaxning för att den ska bli fin igen. Hur går det förresten för Ki på utbildningen?

  By Blogger Daniel, at fredag 21 september 2007 kl. 00:07:00 CEST  

 • Hej, Daniel. Det är ki som skriver här nu. Utbildningen är tuff. De har speciellt program som heter PBL(problem baserande lärande)här i Hälsouniversitet i Linköping och det är ett väldigt nytt sätt att lära sig saker för mig. Mycket informationssökande, självstyrt studiesätt och grupparbete som jag måste vänja mig till. Det känns faktiskt lite skönt när jag tänker på att jag ska vara ledig snart. Då kan jag kanske sitta hemma och läsa kurslitteratur så att jag blir mer förberedd inför nästa start. I alla fall det är tufft nu men jag försöker klara kursen på bästa sätt.
  Hur är det med dig då? Allt är bra?

  By Anonymous Anonym, at söndag 23 september 2007 kl. 14:03:00 CEST  

 • Hej Ki!

  Det är bara bra med mig. Jag jobbar på med min doktorandtjänst och det arbetet är också ganska annorlunda mot mina tidigare studier. Nu måste jag tillämpa mina kunskaper. :)

  By Blogger Daniel, at måndag 24 september 2007 kl. 11:14:00 CEST  

Skicka en kommentar

<< Home


 
www.flickr.com
Torkel Danielsson's items Go to Torkel Danielsson's photostream