lördag 18 augusti 2007

Linn sover själv!

Det är helt otroligt - hon sover faktiskt själv! I eget rum! Hela natten!

Linn Li har sovit i vår säng hela sitt liv. En gång i Uppsala läste jag om femminutersmetoden och tyckte det lät bra. Men vi hade inte hjärta att låta henne ligga och skrika. Femminutermetoden går ut på att barn snabbt lär sig att sova själva om man låter lägger dem i eget rum och tittar till dem var femte minut om de protesterar. Linn var uthålligare i att skrika än vi i att lyssna, så tillslut fick hon sova med oss.

Nu när vi väntar barn igen (beräknat 19 november - vi vet inte pojke/flicka, för att svara på det två vanligaste frågorna) har vi kommit fram till att det nog är bättre om Linn sover i ett eget rum. Men vi hade ställt in oss på en rejäl fight. Hon har inte blivit sämre på att skrika sen vi provade femminutersmetoden.

Och så gick det helt utan problem! Ki la henne i sitt rum på eftermiddagen först, och hon somnade utan problem. På kvällen nattade vi henne som vi brukade göra i vår säng *) - och hon somnade utan problem! Det är mer än en vecka sen nu, och det funkar fortfarande utan problem. Fantastiskt skönt att ha sovrummet själva. Några månader i alla fall ;)

*)Linns kvällsrutin är: Lägga syster kanin (gosedjur) till vänster om kudden. Lägga hoppe hoppe hare (gosedjur) till höger om kudden. Lägga Linn på kudden. Lägga på täcket. Stoppa om syster kanin. Stoppa om hoppe hoppe hare. Stoppa om Linn. Sjunga trollmor. Puss på pannan, godnatt. Gå ut, godnatt och sovgott i dörren. Alltid samma rutin. Men det funkar inte alltid...

5 Comments:

 • Fantastiskt skönt för er! De flesta barn brukar ju komma över till föräldrarna på natten. Mysigt förstås men skulle ju bli trångt när nummer två kommmer...
  Mamma farmor

  By Anonymous Anonym, at lördag 25 augusti 2007 kl. 10:29:00 CEST  

 • Jasså, hon har blivit stora tjejen nu! :)

  By Blogger Daniel, at lördag 25 augusti 2007 kl. 11:55:00 CEST  

 • Jag är glad! Visst är hon stora tjejen! :)

  Ki är glad också, men säger ibland att hon saknar att ha Linn i sovrummet.

  By Blogger Torkel, at tisdag 28 augusti 2007 kl. 13:59:00 CEST  

 • Men da kan ju Ki smyga in till Linn!

  Och sa kan du lagga dina 197 cm pa diagonalen i sangen, sa skont!

  Sjalv har jag blivit forpassad till madrassen, "soffan" som omnamndes i forra kommentaren. Det borjade med att jag slog Yuchin i huvet med armbagen tre ganger under natten. Men droppen gick nar jag slet ner golvlampan i sangen och kramade den i somnen.

  Jag vaknade av att Yuchin stog bredvid sangen, skakade mig och sa "kan du ligga pa golvet, jag vill sova sjalv".

  By Blogger bh, at måndag 3 september 2007 kl. 05:44:00 CEST  

 • :)

  Underbart!

  Själv håller jag mig till att gnissla tänderna. Snarka har jag nästan slutat med sen jag köpte en gummibit på apoteket som utvidgar min näsa när jag sover. Låter läskigt men fungerar.

  By Blogger Torkel, at måndag 3 september 2007 kl. 17:57:00 CEST  

Skicka en kommentar

<< Home


 
www.flickr.com
Torkel Danielsson's items Go to Torkel Danielsson's photostream