tisdag 28 augusti 2007

Hemmapappa

Jag skolar in Linn på dagis den här veckan. Det betyder att jag går med Linn de två hundra metrarna till dagiset Linden, sitter med henne på golvet ett tag tills hon kommer igång och börjar leka, och sen sitter jag och läser tidningen tills det är dags att gå hem igen. Igår tog det ganska lång tid för henne att våga släppa mig, kanske tjugo minuter. Idag gick det snabbare. Jag har läst tidningen väldigt noggrannt idag för Linn ska vara så länge på dagis under inskolningen som när hon är på dagis på riktigt.

Det är väl aningen orättvist att jämföra Linn med de andra barnen som skolas in nu - de börjar för första gången men Linden är Linns tredje dagis (ett i Uppsala, ett innan sommaren i Linköping). Men jämföra dagisen, det går bättre. Och jag måste säga att Linden slår de andra dagisen med hästlängder:

  • nya, fräscha lokaler
  • välutbildad, engagerad personal
  • noggrant planerad och genomförd (hittills) inskolning
  • bra mat, lagad på plats
Hurra! äntligen ett bra dagis!


 
www.flickr.com
Torkel Danielsson's items Go to Torkel Danielsson's photostream