torsdag 26 juli 2007

Tvättstopp i Linköping

Vi är på besök hemma i lägenheten nu, efter två veckor i Stugan. Vi ska tvätta, ta hand om lägenheten och så vill Ki shoppa lite på IKEA - vi ska ju inreda om arbetsrummet till barnrum. På lördag bär det av mot Uppsala och nästa vecka vidare mot Linns farmors sommarstuga utanför Söderhamn.

Jag har mest jobbat med tomten i Stugan i år, det blev inte så många promenader som vi brukar ta. Vi har satt upp ett fårstängsel runt en del av tomten som ska hindra Linn att springa ut på vägen. Gräset på det som borde vara en äng men som mest är ett stort hallonsnår är till största delen slaget. Med slö lie. Ny lie står på listan över saker som borde fixas till nästa år. Jag ska försöka hitta en som passar såna som är så långa som jag är: jag vill minnas att pappa har en kusin vars man känner nån som vet var man får tag i såna..

Linn hjälpte mig att ta in det nyslagna höet, jag med min stora skottkärra och hon med sin lilla. Ki har tagit det lugnare utomhus och legat i hängmattan en del, men hon gjorde det mesta av kökssysslorna och det är inte ett litet jobb utan el och vatten. Nu när jag tänker på det har hon kanske inte tagit det så mycket lugnare.

Jag ska fråga på jobbet efter semestern om det är fler av programmerarna som utnyttjat semesterveckorna till att jobba så svetten runnit. Det kanske finns ett samband!

3 Comments:

 • Jag ser att ni gjort lite fynd på G-kås! hihi

  Själv drar jag till Gävle i helgen, så jag antar att vi inte hinner träffas nåt när ni är i Uppsala... :/

  By Blogger Daniel, at fredag 27 juli 2007 kl. 12:13:00 CEST  

 • Skönt att höra om folk som jobbar på semestern! Borde ha gjort mer själv. Du ger mig dåligt samvete :)

  Själv har jag klippt häcken, oljat soldäck samt rensat plattgången. Sedan har det varit folkrace och värmland för hela slanten.

  Måste jag säga att jag är tillbaka på jobbet?

  Rummet är lite ensligt...

  By Blogger Jens, at måndag 30 juli 2007 kl. 16:19:00 CEST  

 • Just nu ligger jag och latar mig i sjöutsikten i mammas sommarstuga uppe i Söderhamn, inget arbete tyngre än lite disk i sikte! På måndag är det tillbaka till verkligheten.

  Daniel: jo, Stugan ligger ju bara tre kilometer från Gekås så visst blev det några turer dit, även om där är vedervärdigt mycket folk.

  By Blogger Torkel, at onsdag 1 augusti 2007 kl. 23:48:00 CEST  

Skicka en kommentar

<< Home


 
www.flickr.com
Torkel Danielsson's items Go to Torkel Danielsson's photostream