söndag 20 maj 2007

Stugan och födelsedagar

Hur toppar man nyheten att jag och Ki ska bli föräldrar igen?

Det går nog inte tror jag. Så jag berättar lite om vad som händer i vardagen i stället. Det har varit full fart några helger. Ki har fyllt år vilket vi firade två helger i rad med besök från Uppsala och Göteborg. Hon fick ett armband av mig, men det var för stort så de ska göra det mindre där jag köpte det. Massor med god mat blev det också, och Linn har farit runt och varit glad. Oftast glad i alla fall.

På måndagarna har det varit skönt att komma till jobbet och vila upp sig.

I helgen som snart är slut har vi varit i Stugan. Stugan i Halland alltså, vår sommarstuga. De tittar imponerat på mig på jobbet när jag berättar att jag har en sommarstuga tillsammans med min kusin. Till och med Jens som jag delar rum med såg imponerad ut - och han och hans sambo har nyss flyttat in i en egen villa! Ger sommarstugor fler vuxenpoäng än villor?

Vi är några på jobbet i den yngre generationen som börjar samla på oss en hel del vuxenpoäng: fasta arbeten, stabila relationer, eget boende, bilar som oftast fungerar, sommarstugor, barn.. Det är spännande vid fikabordet och i diskussionerna när vi samlas i någons rum. Vad som helst kan diskuteras. Ämnen som varmvattenberedare, elpriset eller luftvärmepumpar blandas med det under studietiden så dominerande spörsmålet gågna och kommande helger. Och vi i den yngre generationen himlar inte menande med ögonen när bergvärmepumparnas nackdelar i alltför tättbebyggda villaområden behandlas, utan frågar intresserat varför och hur och vilka firmor som är bra på att installera dem.

Stugan var härligt. Jag har jobbat nästan hela tiden. Slitit upp sly, klippt gräset, fällt ett träd och sågat ved av stammen. Ibland gick Linn bredvid mig och berättade saker för mig som jag inte riktigt begrep, men som ändå lät som mycket kloka synpunkter och som jag därför allvarligt begrundade och jakande höll med om.

Det är skönt att kroppsarbeta och det är något visst att känna att det är på ens egen mark som man arbetar. Vuxenpoäng var ordet för dagen.

4 Comments:

Skicka en kommentar

<< Home


 
www.flickr.com
Torkel Danielsson's items Go to Torkel Danielsson's photostream