tisdag 10 april 2007

Kimchi är här!

-Mamma är här!

-Pappa är här!

-Kimchi är här!


Glädjestrålande berättar Linn för världen att nu är det dags för middag. För nu är allt som behövs för att det ska vara middag här: mamma, pappa och kimchi!Ki hade med sig en liten burk med kimchi från Kina, men den räckte inte långt. I lördags åkte vi och köpte upp all salladkål de hade på Coop, det blev två kassar fulla, plus en kasse med allt annat som behövs. Sen stod Ki i köket hela dagen och saltade salladskål, skar grönsaker i lagom stora bitar, och blandade chilipulverkryddblandning i den största skålen vi har.

Nu står kimchin i kylen och surnar till, om en vecka börjar den bli klar. Det är härligt att de är tillbaka från Kina, jag började tröttna på min pastadominerade gräsänklingsdiet.

5 Comments:

 • Har läst alla tre inläggen. Låter som en jobbig resa hem från Uppsala. Och kul att Ki och Linn är tillbaka i Sverige. Synd bara att inte jag är där. ^^; Vi får träffas i juni då jag kommer tillbaka.

  Ha det så bra!

  By Blogger Daniel, at onsdag 11 april 2007 kl. 21:38:00 CEST  

 • Du är redan i Tyskland alltså?!

  Nyss eller? Jag minns inte riktigt var det var du skulle vara och vad du skulle göra, kanske dags för en fotobloggpost på ämnet?

  By Blogger Torkel, at torsdag 12 april 2007 kl. 18:25:00 CEST  

 • Jag kom 31 mars och ska stanna till 31 maj. Är här för en praktik på Max-Plancks institut. Har lagt ut lite bilder och det kommer fler snart så att ni kan få se hur det ser ut där jag bor och där jag jobbar.

  By Blogger Daniel, at måndag 16 april 2007 kl. 12:47:00 CEST  

 • Jag såg det på din blogg, kul med bilder! Man saknar kommentarfunktionen där, vi får chatta här i stället :)

  Är det kul där nere, hårt arbete kanske nu i början?

  Ni måste hälsa på oss i Linköping sen när du är tillbaka!

  By Blogger Torkel, at måndag 16 april 2007 kl. 17:03:00 CEST  

 • Jag har ju inte använt mig av någon färdig publiceringslösning på min hemsida, så jag måste fixa alla sådana finesser själv. Hade långtgående planer på att konvertera sidan till PHP+MySQL med användare, kommentarer, etc. men det arbetet stannade av. Förhoppningsvis kommer det i framtiden, eller så använder jag mig av någon färdig lösning istället...

  Det är inte så jättejobbigt här. Alla här är så snälla och hjälpsamma, så det har gått väldigt smidigt. Har inte blivit så mycket tyska, eftersom många jag träffat också är från andra länder. Men jag har skaffat mig en språkpartner som jag ska träffa i morgon, så jag ska lära honom svenska och han lär mig tyska.

  Ha det så bra i Linköping och Eva och jag kommer säkert ner och hälsar på i sommar.

  By Blogger Daniel, at tisdag 17 april 2007 kl. 16:18:00 CEST  

Skicka en kommentar

<< Home


 
www.flickr.com
Torkel Danielsson's items Go to Torkel Danielsson's photostream