torsdag 26 april 2007

Bittert

Besiktigade bilen idag. Första gången jag besiktigar en bil, det var lite nervöst när jag blev framvinkad och körde in i garaget. Men mannen på bilprovningen stegade lugnt igenom sitt program som han måste gjort tusentals gånger innan och jag stor bara bredvid och tittade. De här felen hittade han:

 • Positionslykta, fram vänster, ur funktion
 • Säkerhetsspärr främre huv, kärv
 • Avgassystem, fastsättn/upphängning bristfällig
 • Färdbroms bromskraftfördelning, fram, bromsverkan ojämn
 • Färdbroms hjulbroms, fram vänster, anläggning
 • Tätning styrled, yttre, båda sidor, skadad
Inget som låter alltför farligt eller dyrt i mina öron. Ska boka verkstadstid imorgon. Jag frågade honom om han skulle våga köra sin familj i bilen. Han funderade lite, men sa sen att det skulle han - det är inget större fel på bilen.

Sen åkte jag hemmåt, och stängde av motorn vid varje rödljus för att den inte skulle koka igen. Jag tyckte nog värmen såg lite väl hög ut. ACn har slutat fungera också sen förra sommaren kunde jag svettandes konstatera. Och ibland när man precis startat bilen lyser en lampa där det står "check engine". Jag frågade faktiskt om den där lampan på bilprovningen och han grymtade nåt om att det var elektroniken som tokat ur men att han inte brydde sig om sånt. Helt felfri är den nog inte ändå, vår bil.

Till middag skulle vi äta pasta med en gräddig zucchini-sås med saffran. En timma stod jag i köket och slet. Det är ett recept vi provat förut från vår nya favoritkokbok Italienskt! Hemma hos Johanna. Jag fick boken i födelsedagspresent av Ki och det är suveränt goda recept i den. Idag lagade jag dubbel sats. Vi ska till Stugan i helgen, och vi tänkte ta med oss en middag hemifrån för att laga så lite mat som möjligt där i strömlösheten. När det var nästan klart och det luktade ljuvligt i lägenheten så provsmakade vi... och fick spotta ut maten i diskhon. Bittert! En zucchini måste ha varit bitter och försört hela rätten. Det var oätbart.

Jag gick till ICA och fick pengarna tillbaka för maten vi lagat. Men tid går ju inte att få tillbaka så middagen blev serverad klockan åtta ikväll och det var med slokande miner vi petade i oss kallnad pasta blandad med smaksatt crème fraîche som ovärdigt substitut för hemlagad italiensk härlighet.

3 Comments:

 • Ojdå, visste inte att zuccini kunde bli så. Ska jag lägga på minnet till framtiden.

  Direkt när jag började läsa, tänkte jag att "shit, det måste ha varit nåt allvarligt fel på bilen" eftersom du valt en sån titel på inlägget. Som tur var så var det inte så. Men du borde nog höra på verkstan om problemen med temperaturen.

  By Blogger Daniel, at torsdag 26 april 2007 kl. 22:48:00 CEST  

 • Det är inte vad man väntar sig av zucchini eller hur!

  Bilen ska in på service omgående. Varken Ki eller jag tycker om vår bil. Men det är ju så dyrt med bilar, så vi tänker väl att det smartaste vi kan göra är att behålla den tills den verkligen brakar ihop. ..fast då får ju inte reparationerna kosta för mycket.. knivigt problem det där.

  Snart ska jag ringa verkstäder. Det är inget jag ser fram emot - bilreparatörer får mig alltid att känna som om de lurar mig eftersom jag kan så lite om bilar.

  By Blogger Torkel, at fredag 27 april 2007 kl. 09:00:00 CEST  

 • Jo, det är exakt sådär som jag känner för bilar. Jag har nästan ingen koll alls, så killarna på bilverkstan skulle kunna lura mig nästan hur som helst. Kanske dröjer innan jag skaffar bil...

  By Blogger Daniel, at lördag 28 april 2007 kl. 22:19:00 CEST  

Skicka en kommentar

<< Home


 
www.flickr.com
Torkel Danielsson's items Go to Torkel Danielsson's photostream