torsdag 15 februari 2007

Tåg

På mitt nya jobb bygger jag stridsflygplan. Men det får jag inte skriva om. Jag fick inte skriva om vad jag gjorde på ABB heller. Det är därför filmen på roboten för några poster sen antagligen inte fungerar i era webbläsare om ni klickar på den. Jag blev nervös efter jag laddade upp den till youtube - tänk om ABB kommer och tar mig - så jag ställde in det så bara de jag bestämmer får se på roboten jag byggde.

Men tåg får jag prata om. Hur mycket som helst.Jag och Linn Li är ett bra team: jag bygger järnvägar, hon kör tåg. Ibland kör tåget för snabbt så järnvägen går sönder. Då bygger jag upp den igen. Ibland sitter hon lugnt och stilla och kör runt på ett ställe. Då kör jag lite tåg också. Linns favorit är nerförsbackar; oj, oj! säger hon när tåget åker iväg nerför backen.

7 Comments:

 • Trevligt med nytt på bloggen. Och förstås att få se bild av Linn! Ser fram emot nästa inslag. Farmor Mamma Lena

  By Anonymous Anonym, at torsdag 15 februari 2007 kl. 21:49:00 CET  

 • Oj, det var snabbt svarat! Det var bara några minuter sen jag la upp det!!

  By Blogger Torkel, at torsdag 15 februari 2007 kl. 21:54:00 CET  

 • Hoppas du lyckas fånga ett "oj, oj" på film. :)

  By Blogger Daniel, at fredag 16 februari 2007 kl. 11:09:00 CET  

 • Jag vill också ha baaarn!!!

  Okej så här i efterhand måste jag erkänna att så länge Linns liv krestade kring att producera en grönbrun sörja så var jag föga avundsjuk.

  Men nu när du publicerar bilder på Brio-tåg så känner jag dom biologiska klockorna ringa som Notre-Dame under flyganfall.

  Apropå Briotåg så kan jag nämna att det finsn många prisvärda plagiat som är fullt kompatibla med Brio, t ex "Woody".

  By Blogger bh, at lördag 17 februari 2007 kl. 10:30:00 CET  

 • Va kul att du är avundsjuk!

  Du och Yuqin har ju alla förutsättningar man behöver för att skaffa barn, och desutom en härligt tid i Holland tillsammans snart. Skaffa barn nu!

  Jag ville köpa ett brio-lok med elmotor i idag och gick in på br-leksaker eller vad de hette. Men de hade bara såna woody-leksaker du berättar om. Jag tyckte deras lok såg billiga och tråkiga ut så jag köpte inget. Men om jag behöver mer vanliga räls nån gång då ska jag göra en pris och kvalitetsjämförelse och då blir det nog ett plagiat. IKEA säljer leksakståg har jag sett också.

  By Blogger Torkel, at lördag 17 februari 2007 kl. 15:33:00 CET  

 • Är inte ett el-lok antitesen till BRIO? :/

  By Blogger Daniel, at måndag 19 februari 2007 kl. 10:57:00 CET  

 • Jo, det kan kanske tyckas.. Men jag är ingenjör och bygger briojärnvägar däreter. Målet med varje bygge är att det ska vara så många korsningar som möjligt och att ett tåg som åker planlöst ska ha åkt åt alla håll på alla sträckor efter ett tag. Och hur kan man bättre studera det än med ett el-lok?

  Nej, jag vet inte om jag ska köpa ett, men jag ska titta på dem.

  By Blogger Torkel, at tisdag 20 februari 2007 kl. 21:55:00 CET  

Skicka en kommentar

<< Home


 
www.flickr.com
Torkel Danielsson's items Go to Torkel Danielsson's photostream