lördag 6 januari 2007

Så gör mamma, så gör pappa


När jag växte upp fanns det alltid en julklapp jag kunde räkna med att hitta under granen; albumet från morfar. Morfar tog bilder på barnbarnen under året, och när det närmade sig jul gjorde han album av bilderna och gav till oss. När Ki kom till Sverige med mig för några år sen var en av de första sakerna jag visade de albumen. Vi satt böjda över dem en god stund innan vi var igenom; Ki älskade det.

Numera tycker morfar att vi blivit så stora att det får vara nog med album, även om jag och mina kusiner tjatade och saknade albumen när han slutade. Hej förresten, morfar, om du läser det här! (Nästan alla jag känner eller är släkt med läser bloggen nu tror jag.)

När nu jag blivit pappa så har ju det gjort mamma till farmor. Och hon för traditionen vidare, och moderniserar den dessutom! Under julgranen i fjol låg alltså den första jul-DVD-skivan från farmor, märkt Linn Li 2005. I år var det dags för uppföljaren; Linn Li 2006.

Det är ett utdrag ur Linn Li 2006 i youtube-fönstret i dagens bloggpost. Jag och Ki skrattade på oss när vi såg det första gången. Filmsnutten säger en del om hur jag och Ki behandlar Linn Li olika; den känns rätt träffande.


 
www.flickr.com
Torkel Danielsson's items Go to Torkel Danielsson's photostream