onsdag 4 oktober 2006

Men, herregud, vad gör du?!

Det är natt. Natten mellan måndag och tisdag, närmare bestämt, och klockan närmar sig två. Jag vaknar efter en bisarr dröm som går ut på att kvadrater ska kriga mot cirklar. Cirklarna vann, jag vaknar och inser att jag måste kräkas. Efter en stunds terapisamtal med wc-ankan hör jag att Ki är på väg upp. Skönt, lite tröst och medömkan skulle sitta perfekt nu, hinner jag tänka innan hon stiger in i badrummet och med en röst som berättar ett det inte är ett dugg synd om mig utbrister:

”Men, herregud, vad gör du?!”

Jag har aldrig haft problem med mitt sätt att kräkas, och jag har aldrig tidigare hört från andra att mitt sätt att kräkas skulle vara udda eller avvikande på något sätt. Rimligtvis måste jag ju under både barnaåren och ungdomsåren ha kräks inför publik ett antal gånger, av varierande anledningar. Men Ki hade alltså en hel del att anmärka på: ”Det låter jättemycket, kan du inte spy normalt?” ”Du väcker ju hela huset!” ”Men, det kommer ju ur näsan på dig också!”, och annat med innebörden att min inkompetens inom spyendets konst är i det närmaste total. Ett glas vatten och lite hushållspapper fick jag i alla fall tillslut. Och lite medömkan också, eftersom jag ju faktiskt i och med detta hade bevisat mig själv vara magsjuk.

Ja, det hände alltså tillslut. Linns monstermagsjuka från dagis vann över mitt immunförsvar. Precis som den besegrat Kis immunförsvar några dagar tidigare. I kategorin magsjuka är den här inte helt osympatisk; det är inte så mycket ligga dubbelvikt över toaletten, mer ligga i sängen och sova.

Den här bloggen börjar urarta. Det är sjukdom och vabbande och elände i snart varje post. Snabbt, måste avsluta med nåt skoj för att inte skrämma bort läsarna! Här är en japansk salarymans liv sammanfattat på 30 sekunder på youtube:

5 Comments:

 • Ojojoj. Du får passa dig så att du inte stressar igenom livet på det där viset.

  Roligt inlägg. Om bara inläggen fortsätter hålla den höga klass som de gjort hittills, så kommer i alla fall jag att fortsätta läsa.

  By Blogger Daniel, at onsdag 4 oktober 2006 kl. 22:42:00 CEST  

 • Jag tycker inte heller att du ska banga blogga dina magsjukdomar.

  Vardagsdramatik!

  By Blogger bh, at torsdag 5 oktober 2006 kl. 14:32:00 CEST  

 • Okej, men jag hoppas nog ändå att det här sjukandet tar slut snart. Det medför ju liksom att jag är rätt ..sjuk.

  Men, förståsigpåarna hävdar att dagissjukdomarna pågår ungefär ett halvår från inskolningen så det kan hända ett det kommer mera.

  Hallå, jag har ju också gått på dagis. Om nu Linn får minotaur-immunförsvar borde väl jag också fått det?! Ska reklamera mitt dagis; undermåligt innehåll av barnsjukdomar och överdriven hygien.

  By Blogger Torkel, at torsdag 5 oktober 2006 kl. 19:42:00 CEST  

 • Visst, du har fått det. Men det behöver uppgraderas :)

  By Blogger bh, at söndag 8 oktober 2006 kl. 22:38:00 CEST  

 • In searching for sites related to web hosting and specifically comparison hosting linux plan web, your site came up.

  rH3uYcBX

  By Anonymous Anonym, at torsdag 31 december 2009 kl. 02:34:00 CET  

Skicka en kommentar

<< Home


 
www.flickr.com
Torkel Danielsson's items Go to Torkel Danielsson's photostream