torsdag 28 september 2006

Jobb, Jobb, Jobb. Och så lite blöjbyten.

Pendlarlivet är hårt.

Mina dagar börjar halv sex på morgonen. Då ringer väckarklockan (mobilen) och Ki sparkar på mig för att jag ska gå upp snabbt innan den går från högljudd till öronbedövande. Och framför allt för att jag ska klappa till den innan Linn går från halvklagandes till högljudd och helvaken.

När väckarklockan är tillintetgjord är det antingen duschen (mindre bra, jag åtekommer till varför), eller annars direkt till vällingkastrullen. Välling för barn under ett år är i princip odrickbar. Men sen kommer fullkornen in i blandningen, och då blir det bättre. Efter att jag insåg att literpriset på välling är lägre än literpriset på mjölk har jag börjat dricka det med gott samvete på mornarna. Fullkornsvälling lägger sig som en mjuk kudde i magen och gör bussresan som ska komma lättare.

Så har det blivit dags att borsta av tänderna och lufsa iväg till bussen. I fredags var det ljust när jag gick till bussen. I morse var det mörkt. Väl på bussen visar det sig snabbt om jag duschat eller inte. Utan dusch somnar jag vid Ica Maxi. Annars blir det vid Enköping om det vill sig illa.

Swebus kör Flogsta-Västerås på en timma. Jag kör Flogsta-Västerås på en timma. Jag stannar inte och tar upp passagerare på två ställen i Enköping, och inte tycker jag att jag gubbkör i marginalerna heller även om jag oftare blir omkörd än kör om. Väl i Västerås vaknar jag när bussen svänger av från motorvägen. Alltid. Så är det bara att lufsa iväg till jobbet, en lagom 10-minuterspromenad som får det att kännas rätt bra i kroppen när jag kommer till jobbet.

Sen är det jobb. Men det får jag blogga av mig om en annan dag.

Hemåt samma resa fast tvärtom. Jag läser på hemvägen ibland. Har en deal med chefen så jag får räkna bussläsning som arbetstid.

I Uppsala ringer jag Ki. Det är oftast samma samtal.

-Hej Ki! Jag är vid ICA.
-Ok, vad ska vi ha till middag? Kan du köpa?
-Jag vet inte vad vi sak ha till middag, trodde du tänkt på det..

Eller nån variation på temat: det är jobbigt att hinna med att planera middag. Det ÄR jobbigt att planera middag, både när man pendlar, eller när man som Ki försöker hinna med både krävande svenskastudier och att hålla nere tiderna för Linnpå dagis.

Men mat har det blivit. Hittills i alla fall. Bara en gång blev det kebab.

Så är det kväll. Vilket betyder timmen mellan disken är klar och det är dags för välling och läggdags. Ikväll blev det ett samtal till pappa, en blogpost, samt lite förvirrad läxhjälp till Ki. Hon sitter här bredvid och lyssnar på ett talband om kultur och behöver hjälp med saker som att förklara skillnaden mellan bete sig, uppföra sig, bära sig åt och att uppträda. Och vilka nyansskillnade som finns mellan dem.

Sådärja, nu ska jag gå och lägga mig.

Pendlarlivet är hårt.

technorati tags:, ,

Blogged with Flock

8 Comments:

 • Det är nog bara nått som man står ut med om man vet att det bara är tillfälligt eller att det åtminstone är under en begränsad tid. All kudos till dig och Ki!

  By Blogger Daniel, at fredag 29 september 2006 kl. 00:04:00 CEST  

 • Men är det inte sådär livet är för alla vuxna?

  By Blogger bh, at fredag 29 september 2006 kl. 01:46:00 CEST  

 • Är inte ni vuxna?

  By Blogger Torkel, at fredag 29 september 2006 kl. 19:28:00 CEST  

 • Och sen kanske jag ska tillägga att jag inte känner mig som nån martyr - jag trivs faktiskt rätt så utomordentligt. Men jobb, jobb, jobb. Och så lite blöjbyten. Det är sånt livet är nu i veckorna.

  Linn är förresten sjuk nu igen. Ki var hemma med henne igår och idag och nu på kvällen har hon kräkts. Dagis är helt galet.

  By Blogger Torkel, at fredag 29 september 2006 kl. 20:12:00 CEST  

 • Jag är inte vuxen. Vuxen är man när man kan se till att alla runtomkring en har mat på bordet och är hyfsat lyckliga.

  Du är där. Och jag är inte där ännu.

  Och jag förstår att du inte är missnöjd även om det är tungt ibland. Det finns inget härligare än att jobba hårt! Att vara fokuserad! Att skapa!

  Tänk på alla stackars konstnärsvrak som sitter och funderar på vad dom ska göra av sitt liv. Som skjuter upp viktiga beslut för ännu ett avsnitt av "big brother" och som går runt med en dimmig känsla av att dom varje dag är ett steg närmre döden utan att vara en sekund närmre nån slags mening med tillvaron.

  Dom måste vara avundsjuka på dig. Du vet vad du ska göra - och du gör det.

  Du bygger robotar, du sköter din sjuka bäbis, och du har din love med dig varje dag.

  Och det är jättebra att Linn går på dagis och drar på sig varje sjukdom som finns i Skandinavien.

  Du må vara äldre än Linn, smartare än Linn (än så länge) och starkare än Linn (än så länge).

  Men om ditt immunförsvar är en alv med +3 i Smyga, så är hennes immunförsvar en minotaur med +18 i "bärsärksattack", om du förstår min nördiga rollspelsreferens.

  Varje gång du ligger hemma i en vecka med belgiskt blåöra och halskatarr så har hon nedkämpat en sjukdom 10 gånger värre genom att kräkas lite.

  Om hon tog hem en tiondel av alla virus hon käkar på dagis så skulle du och Ki ligga i respirator och längta efter varsin permobil.

  Och Linns immunförsvar går ur dom här striderna lika stärkt som Peter den store efter Poltava.

  Om jag är läkare? Nä, jag är ekonom. Ta alltså allt jag skriver med en stor skopa salt (och penicillin)

  By Blogger bh, at lördag 30 september 2006 kl. 12:12:00 CEST  

 • Harald, du borde ha en egen blog! Fast det kanske du redan har...

  By Blogger Daniel, at tisdag 3 oktober 2006 kl. 09:50:00 CEST  

 • Eva var på besök i helgen. Fast hon låg sjuk mest hela tiden. Kändes som jag också var hemma och VABade... ;)

  By Blogger Daniel, at tisdag 3 oktober 2006 kl. 09:51:00 CEST  

 • Ja, det har jag, klicka på mitt namn och sen på bohemkapitalisten.

  By Blogger bh, at onsdag 4 oktober 2006 kl. 11:45:00 CEST  

Skicka en kommentar

<< Home


 
www.flickr.com
Torkel Danielsson's items Go to Torkel Danielsson's photostream