tisdag 19 september 2006

Alliansvinst

Sådärja!

Bloggar detta aningen sent, men hurra!Jag stod i söndags morse och delade ut valsedlar på Orstenens servicehus i Eriksberg, och det kändes bra redan från morgonen. Många av gubbarna och gummorna ville ha moderata valsedlar, och efter jag lagt mina egna sedlar i en vallokal i flogsta kändes det ännu bättre.

Majoritetsregering!

Det enda som smolkar bägaren är sd som gick fram till 2.9 procent hörde jag nu på rapport. Fast kommunisterna i v fick ju 5 procent och jämfört med dem är nog sd rätt lama. Kommunismen och fascismen dödade väl ungefär lika mycket människor (om något så dödade kommunisterna fler) så när Ohly kallade sig kommunist borde man bli ungefär lika upprörd som om nån sd-ledare kallat sig fascist, och mig veteligen gör de inte det.

9 Comments:

 • Jag antar att Ohly resonerar så att det finns kommunister som dödar folk och att det finns kommunister som inte gör det.

  Han menar nog att han är en sån kommunist som inte dödar folk.

  Precis som KG Hammar är en sån kristen som inte dödar folk.

  Skulle du hellre se att det var SD som fick 5 procent?

  By Blogger bh, at onsdag 20 september 2006 kl. 13:06:00 CEST  

 • Vad dåliga Google-annonserna är.

  Vadå resebyråer?

  Vem går från att beundra en bild på Reinfeldt och von Sydow till att klicka på "travelpartner.se"?

  Aha, nu förstår jag. det är alla bittra sossar som vill fly nånstans.

  By Blogger bh, at fredag 22 september 2006 kl. 15:44:00 CEST  

 • Ohly har väl tagit tillbaka det där med kommunist?

  Men är inte grejen att kommunister dödade lika många som fascister och sd inte kallar sig fascister, men att Ohly faktiskt kallade sig för kommunist?

  Nja, jag skulle nog helst se att både Sd och v låg på under 4%.

  By Blogger Torkel, at söndag 24 september 2006 kl. 23:01:00 CEST  

 • Vad är poängen med att gradera ideologier efter hur många som dödats av dess förespråkare? En miljon är väl lika illa som två miljoner, det kan väl inte finnas hur många grader som helst i helvetet.

  Folk i kommunistiska länder har dödats av två orsaker:

  1. För att dom opponerat sig mot partiets politik.

  2. Som ett resultat av katastrofala ekonomiska reformer (företrädesvis tvångskollektivisering av jordbruk.)

  Vare sig Ohly kallar sig kommunist eller inte så lär han ju inte stödja mord på oppositonella.

  Däremot kanske dom ekonomiska reformer han fantiserar om inte är så tillväxtvänliga, men det lär ju inte vara frågan om att miljoner svenskar skulle svälta ihjäl.

  Så jag tycker det är lite osakligt att sammankoppla Ohly med folkmord för att prominenta folkmördare kallat sig för kommunister och att Ohly kanske eller kanske inte gör det.

  Anta att jag skulle starta Moderata Samlingspartiet i Kambodja och så skulle vi gasa ihjäl en miljon bidragstagare.

  Skulle du tänka så här att "Nä, nu får det vara nog, nu tänker jag inte kalla mig för moderat längre."

  Nej, förmodligen skulle du tycka att det var konstigt att dom där i Kambodja kallar sig för moderater, och så skulle du utgå ifrån att folk i Sverige klarar av att göra distinktionen.

  Däremot håller jag med om att det är minst sagt idiotiskt av en svensk politiker att kalla sig kommunist, inte bara för att kommunismen är rätt misslyckad som ideologi, utan även för att folk som du går runt med dom här kopplingarna.

  Miljoner människor genom historien har slaktats i kristendomens namn. Varför är det ingen som lastar Göran Hägglund för det?

  By Blogger bh, at torsdag 28 september 2006 kl. 11:34:00 CEST  

 • Kommunism är bästaste ideologin, bara det att den aldrig provats? Nope, det tycker jag inte. Jag tycker den är dålig.

  Kristendom och annan religion är ju inte så bra den heller. Men kommunism och fascism är sämre.

  Som jag tänkte i bloggposten; fascism i tyskland och japan och italien. Kommunism i sovjet och kina. Det gick inte bra nån stans. Kontrar du med religion, så har det väl för den delen inte gått så vidare bra för iran heller.

  Det verkar väl vara så att det oftast går åt pepparn när en ideologi tar makten och börjar ett reformprogram? Motsatsen skulle kanske vara Japan och Tyskland efter kriget. Men där var det väl inte en fråga om införande av en ideologi så mycket som avskaffande av ideologi och en anpassning till resten av världen.

  Alla partier står visserligen för en ideologi, det har ju förekommit kritik under senaste valrörelsen för att partierna för lite visar på skillnaderna i sina ideologier. Man ska alltså kanske skilja på revolutionära ideologier och övriga. De revolutionära ideologierna är alltså de farliga; fascism, kommunism, fundamentalism.

  I centrum för skillnaden bör synen på människans frihet stå. Om människan har rätten att välja sin väg själv och att tro och tänka vad hon vill är det inte en revolutionär ideologi. Bland de fundamentala ickerevolutionära karaktäristikerna hos en ideologi bör nog cokså räknas likhet inför lagen, jämställdhet mellan könen, tryckfrihet och jag glömmer antagligen några.

  I alla fall; det är oroande att Sd ligger på 3%, och ökar. Men om man tänker på att v ligger på 5% känns siffran mer i proportion. Det finns dårar till både höger och vänster. Mest till vänster, som Göran Hägglund sa om vart utnämningsposterna brukar landa.

  By Blogger Torkel, at fredag 29 september 2006 kl. 20:04:00 CEST  

 • Jag tycker också att kommunism - vare sig man anser att den prövats eller inte - verkar korkat.

  Bara det att en bok skriven 1848 skulle kunna ge nån som helst vägledning i hur dagens samhälle ska organiseras är ju en absurd tanke - som kan likställas med bibeltroende.

  Men kommunismen har tjänat oss väl, och man kan nog säga att ju längre bort man varit från kommunismen desto mer har man tjänat på den. Revolutionerna i Ryssland fick de europeiska borgarna att inse att dom måste införa demokrati snabbt som attan.

  Alltså har vi Stalins offer att tacka för vår frihet och välfärd.

  Men om vi ska skippa hårklyverierna,

  om du var tvungen att välja mellan att SD får 3% och V får 5%, eller att SD får 5% och V får 3%, vad skulle du välja då?

  Inget struntprat nu, du måste välja.

  By Blogger bh, at lördag 30 september 2006 kl. 14:04:00 CEST  

 • Jag har gått och klurat på det ett tag nu. Så här säger wikipedia:

  sd:
  "vill skapa en anda av fosterlandskärlek och gemenskap.." "..kritiserar det mångkulturella samhället och betonar istället det nationella arvet.." "uppslutning kring fädernas kyrka"

  ok..

  v:
  "socialism, feminism och miljötänkande" "ett revolutionärt parti .. vill förändra samhället i grunden" "..vill avskaffa kapitalismen" "kämpar för ett socialistiskt samhälle utifrån marxistiska idéer"

  Och nu måste jag välja. Antingen avskaffa det mångkulturella samhället eller avskaffa kapitalismen. Antingen revolution till marxism eller uppslutning kring fädernas kyrka..

  Fast frågan var ju faktiskt inte vilket parti jag vill ska leda landet, för det klarar jag nog inte av att välja. Frågan var ju vilket parti som skulle vara i och vilket som skulle vara utanför riksdagen. Och i riksdagen ser jag, efter att ha tänkt över saken, faktiskt hellre v än sd.

  Det är bra att ha vänsterpartister i den rödgröna oppositionen som vill göra revolution. Det de säger förknippas ju hela oppositionen med.

  By Blogger Torkel, at lördag 30 september 2006 kl. 20:08:00 CEST  

 • Va skönt att du hellre ser V än Sd i riksdan!

  Nä, skulle det vara frågan om vem som ska leda landet så skulle det verkligen vara pest eller kolera, även om jag föredrar en småpajad ekonomi framför nån slags rasism (vilket skulle inverka negativt på mitt kärleksliv).

  Och ekonomin kunde nog bli småpajad av Sd också, dom är världsmästare i inkompetens. I Östhammar kommer deras stol stå tom i 4 år för dom glömde anmäla kandidater, det måste göras innan valet.

  Haha, kul att du vill ha med V pga splittringstaktiska skäl. Mycket sossigt av dig :)

  Jag tror du har lite rätt där, när Ohly sitter och mässar om 200.000 jobb i offentlig sektor så blir man ju livrädd. Och det här med att precis alla subventioner som finns ska höjas. Samtidigt. Och sånt snack som att skapa jobb med inflation. Förutom i extrema fall så skapar inflation inte jobb, att säga nåt annat är att visa lika stor respekt för vetenskapen som att säga att vi inte har någon växthuseffekt. Och på partiledardebatten när Ohly plötsligt angrep den svenska insatsen i Afghanistan. Det var så fruktansvärt random och enbart skadligt. Jag har aldrig träffat någon som haft problem med att Sverige har en styrka i Afghanistan, och då träffar jag ändå många som har problem med mycket.

  Men trots vänsterpartiets skrämmande effekt på mittenväljare så tror jag att det är valtaktiskt bra att dom finns, det finns många vänstermänniskor som hellre röstar blankt är på dom stora förrädarna i S.

  Sen tycker jag att vänsterpartiet är vassa på många småfrågor, dom är alltid drivande när det handlar om miljö, flyktingar, homosexuellas rättigheter mm. Och så det här med feministiskt självförsvar. Det är ju sinnessjukt att vi inte utbildar folk i sånt dom faktiskt måste kunna för att gå någotsånär oskyddade genom livet. read all about it on bohemkapitalisten :)

  By Blogger bh, at lördag 30 september 2006 kl. 21:33:00 CEST  

 • been there, done that.

  =)

  Haha, ja Ohly är kul ibland. Det kan bli nåt PerNuder-liknande över honom. Framtänderna sticker ut, som på en kanin, och han får nåt nördigt över sig..

  By Blogger Torkel, at lördag 30 september 2006 kl. 21:56:00 CEST  

Skicka en kommentar

<< Home


 
www.flickr.com
Torkel Danielsson's items Go to Torkel Danielsson's photostream